Artistul Laurențiu Cazan participă astăzi, la deschiderea ediției din acest an a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur”

de Stiri Buzau Media

„Cerbul de Aur”, primul şi cel mai mare festival internaţional de interpretare din România, revine de astăzi, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri dar și 50 de ani de la primele acorduri ale festivalului. Acesta  se desfășoară  în perioada 29 august – 2 septembrie 2018. Cu această ocazie, ediția din acest an va avea o Gală Aniversară, două zile de concurs, Gala Festivalului şi o Gală Centenară.

Prima seară este o sărbătoare a celor care au fost laureați ai Festivalului „Cerbul de Aur”, de la Gigliola Cinquetti, Luminița Dobrescu, la Paula Seling Monica Anghel, Corina Chiriac, Nico, Doru Tufiș, Proconsul, Ovi, Luminița Anghel, Narcisa Suciu, Răzvan Krivach dar și artistul Laurențiu Cazan, considerat un brand al Buzăului, deși s-a născut la Bacău. El a obținut în 1995, locul al II-lea la festivalul „Cerbul de aur” – cu albumul “Say something”.

Cu aceeași melodie a obținut în 1992, locul doi la finala naţională pentru Eurovision. Potrivit presei centrale, Laurențiu Cazan, cel care a fost clasificat drept prima vedetă autentică din România, care s-a impus pe piața muzicală occidentală după Revoluție, a ales să se retragă din lumina reflectoarelor și să se apropie mai mult de credință și de Dumnezeu. El refuză să mai apară în emisiuni de divertisment deoarece le consideră decadente și nu dorește să-și asocieze imaginea cu noua generație de artiști.

În a doua seară a festivalului vor urca pe scenă primă oară cei 18 conurenți, care vor interpreta o piesa din cele 2 din concurs. În cea de a treia seară, concurenții vor interpreta a doua piesă. Prima este la alegerea lor, cea de-a doua este o piesa românească, tot la alegere. Buzoianca Dora Gaitanovici, alături de alți doi artiști, va reprezenta România la Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2018.

Alături de concurenți pe scenă, în toate serile de concurs vor fi Big Bandul Radiodifuziunii române și Orchestra Operei din Brașov, conduse de Ionel și Andrei Tudor. Cea de-a patra seară va fi Gala Cerbul de Aur, unde se vor decerna premiile și vor sustine recitaluri Edvin Marton, the Motans, Eleni Foureira, Carla’s Dreams, dar și un recital surpriză…

Ultima seara este România Centenar, un regal de folclor românesc, cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionuț Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei, Orchestra Lăutarii condusă de maestrul Nicolae Botgros și Grigore Lese. De asemenea în premiera la Cerbul de Aur din acest an, folcorul va fi prezentat și în forma modernă De Damian Drăghici și Alex Calancea. Seara se încheie cu un proiect evocare istorică Toti K1 pentru România.