Concert în premieră la Buzău, al artistulului Alexandru Tomescu, în acest weekend, în amfiteatrul Colegiului Național “Mihai Eminescu”

Conducerea Colegiului Național “Mihai Eminescu” Buzău anunță o după-amiază de excepție, ce va avea loc în amfiteatrul prestigioasei unități de învățământ. Astfel, duminică, 18 martie, la ora 17.00, în premieră absolută la Buzău, va concerta violonistul Alexandru Tomescu. Muzicianul şi-a exprimat dorinţa de a susţine un concert în faţa unui public tânăr, iubitor de artă autentică. Alexandru Tomescu este un artist consacrat, nonconformist, care se bucură de aprecierea unanimă din partea publicului.

Sursa foto:rador.ro

Concertul lui Alexandru Tomescu este un eveniment cultural de excepţie, înscris în seria de manifestări dedicate Centenarului Colegiului Național “Mihai Eminescu”, din care amintim concertul Corului Naţional Madrigal – proiectul CANTUS MUNDI, din ianuarie 2018. Artistul a concertat pe scene celebre ale lumii muzicale: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. Începînd cu luna martie 2018, Alexandru Tomescu a devenit ambasador al proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, iniţiat de Radio România Muzical, a cărui finalitate este să trezească gustul estetic al tinerilor, sensibilitatea faţă de artă, în general.

Ca urmare a concursului organizat de Ministerul Culturii şi Filarmonica “George Enescu”, vioara Stradivarius Elder-Voicu i-a fost încredinţată lui Alexandru Tomescu, pentru cinci ani. Tomescu câştigă astfel pentru a doua oară dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu. Alexandru Tomescu a ales România, implicându-se în activităţi caritabile şi reuşind să revoluţioneze domeniul muzical, prin concerte maraton live, prin prezentari inovatoare, ale unora dintre  cele mai dificile partituri integrale pentru vioară – Paganini, Ysaÿe,  Bach, Prokofiev sau Enescu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:
Close