PRĂJITURĂ CU BRÂNZĂ ȘI TOPPING DE ZMEURĂ

Având în vedere că, în ultima perioadă, avem parte tot de zile toride o prăjitură cu brânză și topping de zmeură pare un desert de vară excelent. Pentru blat aveți nevoie de 120 g biscuiți fără zahăr și 50 g unt cu conținut redus de grăsime. Pentru crema de brânză veți folosi 350 g de urdă dulce degresată, 3-4 linguri de îndulcitor de ștevie, 2 ouă, 120 g iaurt dietetic, o lingură de făină, coajă de la o lămâie. Pentru topping folosiți 300 g zmeură și 2 linguri de zahăr. Modul de preparare este unul cât se poate de simplu. Macinați biscuiții cât mai fin și îi amestecați apoi cu untul tăiat cubulețe, până veți obține un aluat sfărâmicios. Așezați aluatul într-o tavă unsă cu unt, peste care ați presărat făină si o puneți la cuptor timp de 5-10 minute.

Până atunci puneți urda dulce în mixer împreună cu îndulcitorul. Adăugați apoi iaurtul, făina, coaja de lămâie și ouăle și le amestecați bine. Tuarnați apoi compoziția obținută în tavă, peste aluat. Băgați tava din nou la cuptor pentru 30-40 de minute, până când amestecul se rumenește pe margini. Mixați zmeura și apoi o puneți pe foc împreună cu zaharul până când acesta se încorporeaza și obțineți un sos mai gros. După ce scoateți din cuptor prăjitura cu brânză turnați peste ea sosul de zmeură.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

BuzăuMedia utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Apăsând "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie. DA, ACCEPTMai mult