14 SUBSTANȚE STUPEFIANTE ȘI PSIHOTROPE AU FOST ADĂUGATE PE LISTA SUBSTANȚELOR INTERZISE ÎN ROMÂNIA

Sursa foto:123rf.com

Executivul a adoptat recent, un proiect de lege care completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Prin urmare, lista substanțelor cu efect psihoactiv interzise în România a fost actualizată cu alte 14 noi substanțe stupefiante și psihotrope ce prezintă un real pericol pentru sănătate.

Dintre acestea, 13 intră în categoria drogurilor de mare risc, iar unul în categoria drogurilor de risc. Prin cuprinderea în această listă a noilor substanțe interzise, se are în vedere înăsprirea măsurilor de prevenire, control și combatere a fenomenelor legate de consumul și comercializarea de substanțe stupefiante și psihotrope, în scopul protejării sănății publice.

Lista este actualizată permanent în funcție de schimbările la nivelul legislației internaționale și în funcție de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezintă pentru sănătate. Măsura a fost luată de Executiv ca urmare a creșterii numărului de decese în rândul tinerilor care au consumat produse etnobotanice.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:
Close