CINCI ROMÂNI AU MURIT ÎNTR-UN TERIBIL ACCIDENT ÎN AUSTRIA. MAE A FORMAT CELULA DE CRIZĂ

 

Sursa foto: RTV

Teribilul accident s-a produs duminică, pe o autostradă de lângă Viena. Un microbuz în care se aflau 8 români a intrat violent într-un parapet, l-a dărmat și apoi s-a izbit într-un pilon de susținere al unui pod. Mașina s-a răsturnat, iar 5 români  și-au pierdut viața, între care și copii. Alți trei oameni au fost răniți. Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, reunită pentru gestionarea acţiunilor privind asistenţa cetăţenilor români afectaţi de uraganul Irma, coordonează şi demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenție accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetăţeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în  vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital  pentru îngrijiri medicale. O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice s-a deplasat la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară.

Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsufleţite. Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:
Close