Comunicat de presă ALDE Buzău

de Stiri Buzau Media

adrian mocanu

Pe e-mailul redacției am primit din partea ALDE Buzău o copie după un proces-verbal emis de Poliția Municipiului Buzău precum și un comunicat de presă cu următorul conținut:

,,La ordinul cui agentul de poliție Borcan Constantin a sancționat un ziarist care a purtat o discuție privată pe Facebook cu purtătorul de cuvânt al societății de salubrizare RER Ecologic Service S.A., devenită peste noapte RER SUD S.A.?
– La ordinul directorului de la RER care controlează piața deșeurilor și care percepe cele mai mari prețuri pentru gunoiul menajer de la populație și de la Primăria Buzău?

– La ordinul soțului purtătorului de cuvânt care este ofițer la Poliția Buzău, sau la ordinul șefului de la Poliția Buzău care a găsit de cuviință să intimideze un ziarist pentru a nu scormoni printre afacerile necurate care se derulează sub oblăduirea sa.
Ieri, pe data de 08.08.2018, agentul de poliție de la Poliția Municipiului Buzău, Borcan Constantin, a găsit de cuviință să-l sancționeze pe ziaristul Grosu Mărgărit care a scris mai multe articole față de neregulile constatate la RER Ecologic Service S.A., societate care trebuia să treacă printr-un proces de selecție în cadrul unei licitații publice. Mai mult, ziaristul a scos în evidență faptul că RER Buzău a dotat Poliția Locală cu mașini și stații de emisie și acționează la comanda oamenilor de la RER pe care îi cheamă atunci când văd pe teren oameni care le fură PET-urile din tomberoane. De asemenea, polițiștii locali sunt folosiți de către reprezentații societății private să-i amenințe pe cetățeni să încheie forțat contracte de  salubrizare la această firmă, la prețuri enorme.
Ziaristul incomod trebuia intimidat astfel că agentul Borcan a primit această sarcină. Din memoriul adresat Biroului de Parlamentar reiese că agentul a căutat să-l intimideze în mai multe feluri, făcând presiuni și chiar sugerând să nu mai scrie de acest subiect. Regretăm enorm că s-a ajuns în această situație la Poliția din Buzău, instituție confruntată în ultima vreme cu multe destituiri și sancțiuni. Cerem comandantului Poliției Buzău să facă cercetări în acest caz, astfel încât, la Poliția din Buzău să se instaureze ordinea și toate acțiunile să se întemeieze doar pe lege. Urmează să fac o intrebare pe acesată temă către Ministrul de Interne să cerem părerea acestuia  despre această situație și voi avea și o interpelare publică în Parlamentul României pe tema intimidării ziariștilor în România.

PRESEDINTE ALDE BUZAU,
DEP. MOCANU ADRIAN”