Comunicat de presă primit de la PRO România Buzău: ,,Peste o sută membri PRO România Buzău au participat duminică la lansarea candidaților la Romexpo”

de Stiri Buzau Media

,,Delegația buzoiană care s-a deplasat duminică la București, la Romexpo, a fost una reprezentativă, peste o sută de membri din toate zonele județului participând la lansarea candidaților pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Discursurile candidaților, în special ale primilor patru care deschid lista, trei foști premieri și un comisar european au fost foarte bine primite, în primul rând pentru că au fost unele sincere și rostite din inimă, unele mai pătimașe, așa cum a fost cel al Corinei Crețu, dar și unele foarte realiste, și aici ne referim la luarea de cuvînt a lui Mihai Tudose, puternic susținut de organizația de la Buzău. Cum era și firesc, lansarea de ieri a fost deschisă de președintele Victor Ponta, care a demonstrat că a ajuns la maturitatea politică și chiar a declarat că nu mai vrea să repete nici una dintre greșelile asumate pe vremea când făcea parte din altă formațiune politică, greșeli influențate de apropiați binevoitori, cu ghilimelele de rigoare .

„Cred că pe 26 mai sunt două bătălii importante pe care le avem. În primul rând, să arătăm că există o alternativă la ceea ce azi înseamnă un discurs xenofob, şovin, antieuropean, un discurs de ură, de dezbinare. Mi-am adus aminte că în 2014, când Corina era pe locul I pe lista PSD şi am luat 16 europarlamentari, am vorbit de faptul că suntem mândri că suntem români, acum vreau să spun că suntem mândri că suntem români, dar şi mândri că suntem europeni şi acesta va fi sloganul Pro România: ‘Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni’. Aceasta este prima bătălie, o alternativă pentru cei care sunt extrem de dezamăgiţi, scârbiţi, speriaţi de această ură care se revarsă peste noi toţi. A doua bătălie: dacă cineva vrea să se schimbe situaţia politică acum, nu în decembrie 2020, la alegerile parlamentare, schimbarea o poate aduce doar  Pro România. Sunt convins că doar la Pro România pot să vină mai mulţi parlamentari de la PSD, de la ALDE, să ne ajute să schimbăm conducerea Camerei Deputaţilor şi Guvernul actual. Altfel, o să stăm până în decembrie 2020 şi groapa în care suntem va fi din ce în ce mai mare”, a precizat Ponta.

Deși multi din cei prezenți se așteptau la un discurs fulminant, fostul premier Mihai Tudose, trecut recent printr-o cumpănă cumplită a vieții, a urcat calm pe scenă și a avut unul dintre cele mai realiste luări de cuvânt, fără patimă dar spunând lucrilor pe nume. Chiar a venit, la sfârșitul discuției cu o pildă plină de înțelepciune, aplaudată la scenă deschisă de asistență. El a spus că „omul are două vieți, a doua începe când își dă seama că nu are decât una. Aceasta e adevărata social democrație din România. Haideți să ne justificăm prezența și să ne maximizăm șansa. Să fim pro europeni, să fim pro România”.