COMUNICAT DE PRESĂ PRIMIT DE LA PRO ROMÂNIA BUZĂU: ,,Și PRO România Buzău vrea autostrada Moldovei”

de Stiri Buzau Media

,,PRO România Buzău susține construcția autostrăzii A7 Ploiești – Buzău – Focșani! Aceasta va constitui motorul dezvoltării economice a tuturor comunităților tranzitate atât în timpul construirii (locuri de muncă, firme locale subcontractate, etc.) cât și după darea în folosință prin atragerea de noi investitori în zonă! Autostrada este soluția reducerii numărului accidentelor de circulație și a numărului de victime omenești, o alternativă de secol XXI la „Șoseaua morții – DN2 (E85)”! Anul 2019 reprezintă un moment de cotitură pentru acest proiect, studiile de fezabilitate fiind în prezent în lucru. Următoarele luni vor determina – probabil pentru următorii 50 de ani, dacă Buzăul va avea autostradă sau dacă vom avea din nou parte de jumătăți de măsură, Guvernul României luând în calcul realizarea unui drum expres în schimb, standard inferior autostrăzii.

PRO România Buzău, prin coordonatorul județean Viorel Ștefu,  își propune să monitorizeze cu maximă atenție implementarea acestor studii astfel încât cetățenii să fie informați în timp util și să își poată face auzită vocea privind toate aspectele importante precum traseul sau tipul drumului. În acest sens, domnul Ștefu a solicitat deja directorului CNAIR clarificări referitoare la procedura prin care se va decide clasa drumului, precum și „Rapoartele de început” întocmite de prestator în cadrul celor două contracte, așa cum puteți vedea în imaginile atașate (CerereInformatii). 

„Fac un apel la toți factorii de decizie din județ, inclusiv la parlamentarii buzoieni din toate partidele, să urmărească și să se asigure prin toate mijloacele legale de care dispun, că Buzăul nu va fi tratat ca o regiune de rang secund și va putea beneficia de o infrastructură dimensionată corespunzător pentru viitor (AUTOSTRADĂ), soluția drumului expres fiind un standard de calitate și capacitate inferior”, susține coordonatorul județean Viorel Ștefu.

De aceea, în condițiile în care guvernarea Dragnea Dăncilă este fluierată și contestată la scenă deschisă, de nu mai pot apărea în public fără a fi huiduiți, oamenii dându-și seama că sunt mințiți cu nerușinare, PRO România, și implicit PRO România Buzău este singura voce autentică care vine cu soluții în sprijinul cetățeanului. Iar garantul acestor soluluții este chiar președintele partidului, fostul prim ministru Victor Ponta, guvernarea sa fiind singura pe timpul căreia românii au simțit creșterea economică și în buzunare, nu doar pe hârtie și la televizor ca acum”.