Consilierii municipali liberali, „pentru” organigrama Primăriei propusă de primarul Constantin Toma

de Stiri Buzau Media

 

14274588_10209774610097391_624107731_o-1Președintele Organizației municipale Buzău a PNL, medicul Adrian Zoican, a anunțat că aleșii locali buzoieni vor vota astăzi noua organigramă a Primăriei promovată de primarul Constantin Toma în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local al Municipiului.

Ședința extraordinară de mâine (n.r. marți) a Consiliului Local Buzău aduce în discuție un subiect extrem de important pentru administrația publică buzoiană. Noua organigramă a Primăriei Buzău, ce va fi votată mâine (n.r. marți) în ședința de CL, va rezolva ilegalități, constatate și de Curtea de Conturi, ale vechii administrații PSD-iste. Având acest lucru ca principal argument, consilierii locali ai PNL vor vota în favoarea noii organigrame.

Membrii PNL au sesizat public de nenumărate ori ilegalitățile administrației PSD din Primăria Buzău în anii trecuți. Printre acestea se află și faptul că s-au făcut angajări ilegale în cadrul Poliției Locale Buzău. Un raport al Curții de Conturi a demonstrat acest lucru și el trebuie rectificat, fapt ce se va întâmpla odată cu noua organigramă a Primăriei Buzău.

E un fapt trist, pe care îl regret, că mai mulți polițiști locali își vor pierde locul de muncă. Însă cei care trebuie arătați cu degetul pentru această situație sunt cei din PSD care au girat și decis angajarea lor ilegală.

În același timp, ținând cont de faptul cu una din atribuțiile celor care vor pleca era paza și ordinea în instituțiile de învățământ din municipiul Buzău, îi cerem primarului Constantin Toma să se asigure că acest aspect nu va avea de suferit. Siguranța copiilor noștri în instituțiile de învățământ în care învață trebuie să constituie o prioritate pentru administrația locală.

Organigrama ce va fi votată mâine (n.r. marți) nu e perfectă. Poate ar trebui ca reorganizarea Primăriei să includă și decizii care să vină în sprijinul problemelor pe care administrația locală buzoiană le are. Mă gândesc aici la absorbția fondurilor europene, domeniu în care administrația locală PSD a dat greș, ca-n multe altele. Poate ar fi fost benefic ca în organigrama Primăriei Buzău să apară posturi special destinate atragerii de fonduri europene, pentru a reuși ieșirea din acest impas al Buzăului și pentru a oferi municipiului șanse pentru dezvoltare pe bani europene. Chiar și așa, reiterez că votul consilierilor liberali în cazul organigramei va fi pentru, ea rezolvând ilegalități pe care membri ai PSD le-au făcut„, se precizează într-un comunicat de presă semnat de președintele Organizației Municipale Buzău a PNL, medicul Adrian Zoican.