DEPUTATUL DE BUZĂU, DĂNUȚ PĂLE, UNUL DINTRE COINIȚIATORII PROIECTULUI PRIVIND REDUCEREA TIMPULUI DE IMPLEMENTARE A PROGRAMULUI PENTRU IRIGAȚII

de Stiri Buzau Media

În cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților a fost avizată pozitiv Propunerea legislativă pentru completarea art.III din Legea nr.269/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2015 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare. Prin intermediul acestei propuneri legislative a fost introdusă modificarea modalității de aprobare a documentațiilor tehnico-economice aferente proiectelor de investiții cuprinse în Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații.

„Prin aceste modificări se creează cadrul legal propice reducerii timpului de implementare a programului pentru irigații. Este evident că acest lucru nu poate avea decât efecte benefice asupra agriculturii autohtone, a fermierilor români și implicit a economiei”, a declarat unul dintre coinițiatorii acestui act normativ, deputatul de Buzău, Dănuț Păle. Astfel, a fost introdus un nou aliniat al articolului III din Legea nr.269/2015 care prevede că „Prin derogare de la prevederile art.42 alin. (1) lit. a) din Legea 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, documentațiile tehnico-economice aferente obiectivelor, proiectelor sau categoriilor de investiții, cuprinse în Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România, se aprobă și se cuprind în programele anuale de investiții de către ordonatorul principal de credite, indiferent de valoarea acestora.”

Acest lucru înseamnă că dacă până acum, conform Legii 500/2002 investițiile din fonduri publice aprobate de Guvern trebuiau să depășească valoarea de 30 de milioane de lei, dacă proiectul de Lege va fi adoptat de Parlamentul României acestea vor fi cuprinse în programele anuale de investiții indiferent de valoarea pe care o au. „Nu contează valoarea pe care o are un proiect care privește sistemul de irigare. Nicio investiție nu este lipsită de importanță, indiferent de anvergura acesteia. Fiecare metru pătrat de teren irigat este un metru pătrat în plus de recoltă și sper ca această lege să fie adoptată și să producă efecte cât mai repede” a mai adăugat demintarul buzoian, Dănuț Păle.

Știri despre: