După 7 luni, premierul Mihai Tudose și-a dat demisia. Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu se întoarce în Parlament

de Stiri Buzau Media

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat luni seară demisia din funcție, urmând ca, potrivit legii de organizare și funcționare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidențiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens, așa cum este menționat în comunicatul emis de Guvernul României. Potrivit aceleiași surse, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului. ,,Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis,  va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial” se mai menționează în comunicatul Guvernului.

Ședința CExN a PSD a supus la vot, luni seară, retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose. După 5 ore, șeful PSD, Liviu Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că în cadrul Comitetului Executiv, la momentul votului Mihai Tudose s-a abținut.

[bs-quote quote=”A fost discuție lungă, serioasă, cu foarte multe lucruri spuse, profunde chiar, în care s-a discutat foarte deschis, nu contondent, dar deschis. În final s-a supus la vot retragerea sprijinului politic pentru Mihai Tudose. Au fost 60 de voturi pentru, 4 împotrivă și 4 abțineri, iar Mihai Tudose nu a votat. ” style=”default” align=”center” author_name=”Liviu Dragnea ” author_job=” președinte PSD” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Liderul PSD a lăsat să se înțeleagă că ultimele acțiuni ale lui Mihai Tudose au fost ordonate de ,,un personaj veninos”. Dragnea a refuzat să spună, despre cine este vorba, dar a anunțat că următorul premier al PSD nu va mai putea fi atins de personajul ,,dintr-o instituție a statului care a făcut și face foarte mult rău”.

[bs-quote quote=”Sunt convins că o să am o relație cu Mihai Tudose exact cum am avut înainte de a fi premier. E un personaj veninos dintr-o instituție a statului care a făcut și face foarte mult rău. Nu o să mai aibă cum să facă cu următorul premier. Asta e una dintre miciunile unor miniștri, că are dublă comandă. Nu o să îi mai vedeți în Guvern. Nu vreau să spun acum despre ce persoană e vorba. O să spun mai târziu, că nu plec din țară. Îmi e teamă că nu mă mai căutați și eu vreau să mai apar la televizor, că nu am mai fost în ultimele săptămâni.” style=”default” align=”center” author_name=”Liviu Dragnea ” author_job=” președinte PSD” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care anunță că se va întoarce în Parlament unde se va implica în mod special pentru dezvoltarea județului Buzău.

[bs-quote quote=”Mulțumesc premierului Mihai Tudose, întregii echipe guvernamentale și tuturor colegilor mei pentru modul exemplar în care am colaborat în această perioadă. A fost un efort extraordinar pentru a duce la îndeplinire angajamentele din programul de guvernare cu care am câștigat alegerile. Avem o creștere economică record, am crescut salarii și pensii, avem cea mai mică rată a șomajului și am demarat investiții majore în infrastructură. Sunt rezultate bune care oferă viitorului guvern o bază solidă pe care să construiască în continuare astfel încât să aducă prosperitate românilor. Mă voi întoarce cu fruntea sus în Parlament unde voi continua să mă dedic serviciului public în beneficiul României. Și, în mod special, voi continua să mă lupt pentru toate proiectele care vizează dezvoltarea județului Buzău.” style=”default” align=”center” author_name=” Marcel Ciolacu” author_job=” președinte PSD Buzău” author_avatar=”http://buzaumedia.ro/wp-content/plugins/blockquote-pack-pro/img/other/steve-jobs.png”][/bs-quote]

În cadrul conferinței de presă, Liviu Dragnea a declarat că, în cursul zilei de mâine, CExN  va stabili componența viitorului Guvern. Totodată, liderul PSD a anunțat că unii miniștri nu se vor regăsit în noul executiv.