George Simion: ,,O să învățăm generațiile care vin în urma noastră, că România poate să fie Mare”

de Stiri Buzau Media

Liderul mișcării unioniste, George Simion, și-a lansat, astăzi, la Buzău, candidatura la alegerile europarlamentare din acest an, din postura de independent. Prezenți la eveniment au fost primarul Constantin Toma, generalul de brigadă (r), Stan Petrescu, profesorul de istorie al Colegiului Național B.P. Hasdeu, Elena Năstăsoiu, oameni de cultură, tineri basarabeni și unioniști buzoieni, oameni politici de la PMP, PRM, PLUS, liberali, șefi de organizație sau consilieri locali din județul Buzău.

,,Am găsit în Buzău oameni mari, din tot spectrul politici care să vină în sprijinul acestei idei, care se cheamă România Mare în Europa. (…) A fost greu să facem acest pas și după cum vedeți eu nu sunt un om politic și nu-mi doresc să fiu un om politic. Eu îmi doresc să se realizeze ceea ce au vrut și înaintașii noștri. Eu îmi doresc ca Buzăul să fie iarăși mare, în perioada conservatorilor, în perioada lui Alexandru Marghiloman care voia alături de marea, unita și nedespărțita Românie să vină prin unire și sora Basarabia, la patria mamă. (…) Generația mea și generațiile care vin după mine, prea puțin își mai cunosc istoria, pentru că nu se mai vrea să ne cunoaștem istoria. (…) Vrem să ducem mesajul unității noastre de neam și la Bruxelles, și la Strasbourg, și în rândul instituțiilor europene. Această candidatură pentru Parlamentul European este următorul pas pe care-l facem”, a menționat în alocuțiunea sa liderul mișcării unioniste, George Simion.

Este conștient că va avea o luptă extrem de grea, însă este optimist: ,,Toată floarea cea vestită a politicii românești și-a anunțat candidatura la aceste alegeri europarlamentare și o să fie foarte greu pentru ca un independent să reușească, dar am aici, la Buzău, susținători. Am un coordonator de campanie județean de care mă mândresc, domnul Ion Nicolae. Avem un prag enorm pentru o candidatură independentă. Ne trebuie 100.000 de semnături ca să putem fi pe buletinul de vot și civă trăim în democrație. O să reușim să trecem acest prag, împreună cu dumneavoastră. Avem un sediu operațional de campanie pe strada Panduri, 5 A, (la biroul de asigurări) unde îi invităm toți buzoienii să vină, să semneze. Politicienii au de partea lor televiziuni, bani, pârghii administrative. Noi avem de partea noastră adevărul, avem o cauză dreaptă și astăzi pe 14 februarie îl avem de partea noastră și pe Grigore Vieru. Avem de partea noastră o candidatuă, prima poate,  care este pentru ceva și nu contra a ceva. Este o candidatură pentru unitatea neamului românesc, este o candidatură pe care mi-o doresc din suflet după aceea să producă rezultate mai adânci în societatea noastră.”

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a menționat în cadrul discursului său că prin acțiunile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, liderul mișcării unioniste a reușit să câștige inimile buzoienilor, ale românilor care cred într-o Românie Mare, o Românie unită. ,,Inițiativa lui George Simion nu știu dacă va avea o reușită, îmi doresc treaba asta. Trebuie să ne dorim foarte muți treaba asta, pentru că George a devenit practic singura voce clară, limpede, puternică de Unire a Basarabiei cu România. De 12 ani practic luptă pentru acest țel și a creat aș putea spune chiar un curent, dacă nu aici în România, cel puțin în Basarabia. (…) Evenimentele de Centenar, cele peste 120, au avut în centrul atenției, o focusare deplină pe ceea ce a însemnat 27 martie 1918 și plecând de aici avem datoria ca buzoieni să facem ca George Simion să primească toate încurajările noastre. Bineînțeles că fac parte dintr-un partid, sunt chiar și președintele organizației municipale PSD, dar asta nu mă face să nu observ și să am o atitudine legată de acest proiect de țară, respectiv reunirea Basarabiei cu România”, a spus Constantin Toma.

Evenimentul a durat aproape o oră, timp în care au ținut alocuțiuni istorici,oameni de cultură și alți politicieni. Imediat, caravana liderului mișcării unioniste a mers la Râmnicu Sărat pentru a îl comemora pe poetul român din Republica Moldova, Grigore Vieru.