ÎNTREVEDERE A VICEPREMIERULUI MARCEL CIOLACU CU REPREZENTANȚII BERD ȘI AI BĂNCII MONDIALE

de Stiri Buzau Media

    Vicepremierul Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, au avut joi, la Palatul Victoria,  o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Cu acest prilej, vicepremierul Marcel Ciolacu a comunicat reprezentanților BERD măsurile concrete pe care Guvernul intenționează să le ia în special pentru transparentizarea sistemului de licitații, dar și în privința unei eventuale modificări a legislației, astfel încât instituțiile finanțatoare internaționale să poată participa la licitațiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderență  în domeniul infrastructurii.

,,România are proiecte blocate de peste 3-5 ani și a devenit o tradiție a unor companii de a crea aceste blocaje.  Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD și a Băncii Mondiale. Marea  problemă până acum a fost sistemul de licitație și legislația din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă“, a afirmat viceprim-ministrul Marcel Ciolacu. În ceea ce privește proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanțelor, viceprim-ministrul Marcel Ciolacu a precizat că, la sfârșitul săptămânii viitoare, va fi definitivată forma finală și va fi transmisă spre consultare partenerilor internaționali.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a solicitat reprezentanților BERD  o reevaluare a dobânzilor și a condițiilor de acordare a creditelor pentru România. Reprezentanții BERD au exprimat dorința de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieței de capital și în cel al infrastucturii, dar și de a finanța proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigațiilor sau al turismului.

Știri despre: