Ionela Dobrică, candidat la funcția de președinte al tineretului social-democrat buzoian: „Îmi doresc să aduc în prim planul politicii respectul pentru oameni. Cred că aceasta este singura modalitate prin care românii își vor recăpăta încrederea în instituțiile statului”

de Stiri Buzau Media

12062Într-un moment în care schimbarea de generații în politică este vitală pentru un stat care se vrea european, avem nevoie de o clasă politică tânără formată din oameni care pot face față cu brio noilor provocări.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a Tineretului Social-Democrat Buzău, Ionela Dobrică, și-a ma­nifestat intenția de a fi inclusă pe listele cu care PSD Buzău va participa la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Până atunci, Ionela Dobrică și-a anunțat deja candidatura pentru funcția de lider al TSD Buzău, deținută în prezent cu caracter interimar, prim-vicepreședintele Daniel August. Alegerile sunt programate să aibă loc la jumătatea lunii octombrie, iar până acum Ionela Dobrică este singurul candidat.

Îmi doresc să aduc în prim planul politicii respectul pentru oameni. Cred ca aceasta este singura modalitate prin care românii își vor recăpăta încrederea în instituțiile statului. Cu toții trebuie să pornim de undeva și cred cu tărie că tinerii merită o șansă pentru a demonstra că pot schimba lucrurile în bine„, a declarat Ionela Dobrică pentru portalul de știri Buzaumedia.

Este absolventă a Colegiului Naţional B.P.Hasdeu și este licențiată în inginerie civilă la Universitatea Tehnică de Construcții București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri.

În 2015 a urmat cursuri de Politică Externă și Diplomație la Institutul Diplomatic Român.

Tânăr politician în ascensiune, la 27 de ani, Ionela Dobrică are un CV impresionant. Timp de doi ani, până în decembrie 2015, a fost subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informațională, după ce, anterior, a deținut funcția de președinte al Centrului Național de management pentru Societatea Informațională. Din această poziție s-a ocupat cu brio de proiectul de modernizare a sistemului electronic al achizițiilor publice.

În ultimii ani, Ionela Dobrică s-a implicat tot mai mult în acțiuni de voluntariat, în calitate de vicepreședinte al Asociaţiei “PRO GREEN TERRA”, organizaţie nonguvernamentală având ca scop principal protecţia mediului înconjurător.

“PRO GREEN TERRA” s-a constituit ca urmare a identificării de către membrii fondatori a unor nevoi specifice comunităţii locale din care provin şi în cadrul căreia convieţuiesc, precum şi promovarea iniţiativelor legislative în materia protecţia mediului înconjurător, promovarea turismului ecologic, rural şi cultural, promovarea conceptului de dezvoltare durabilă, activităţi civice şi de orice altă natură cu tinerii.

Este vorba despre reamenjarea unui loc de joacă de pe Bulevardul N. Bălcescu, în apropierea Grădiniţei nr.4., organizarea, în colaborare cu Consiliul Județean, unui concert caritabil susținut de Ștefan Bănică Junior, în urma căruia fondurile strânse au fost donate pentru dotarea Sectiei de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău si pentru învățarea elevilor din municipiu despre protejarea sănătății și a mediului înconjurător.

La începutul acestui an, Ionela Dobrică s-a implicat activ în proiectul „Cred în Buzău”, demarată împreună cu alți tineri buzoieni care s-au ocupat de reamenajarea spațiilor verzi din curtea Liceului Special pentru deficienţi de vedere.