Partidul lui Tăriceanu a mai câștigat un senator! Dorin Bădulescu s-a înscris în grupul parlamentar ALDE din Senat

de Stiri Buzau Media

Senatorul Dorin Bădulescu, fost membru al grupului parlamentar PMP, a trecut la ALDE. Anunțul a fost făcut astăzi în plen, de către Daniel Zamfir, liderul grupului parlamentar ALDE din Senat. În urmă cu o săptămână, mai exact pe 27 iunie, parlamentarul buzoian și-a prezentat demisia din cadrul Partidului Mișcarea Populară menționând că această decizie a fost rezultatul unei adânci reflecții, determinantă fiind atitudinea managerială deficitară a noii conduceri a partidului și incompatibilitatea cu aceasta. Contactat telefonic, senatorul Dorin Bădulescu a recunoscut afilierea sa la grupul ALDE și a explicat motivul care l-a determinat să ia decizia de a se alătura acestei formațiuni politice, în care se va înscrie cât de curând.

,,Am ales ALDE, deoarece au dovedit cea mai mare seriozitate în discuția pe care am avut-o. Eu sunt om de dreapta și nu puteam să merg decât la un partid de dreapta. Din păcate, celelalte nu au părut interesate de ajutorul meu, ALDE a părut cea mai interesată dintre formațiuni și normal acolo unde ești dorit într-o anumită structură este mult mai ușor să faci pasul către această structură. Așadar sunt coleg cu domnul Tăriceanu, din nou”, a menționat pentru Buzău Media, senatorul Dorin Bădulescu.

Deși este conștient că există unele percepții, în contextul în care ALDE se află alături de PSD la guvernare, parlamentarul a declarat că în acest mod multe dintre proiectele sale, care îi vizează și pe buzoieni au șanse reale de a fi adoptate, lucru pe care cu greu a reușit să-l facă, în perioada cât a fost în opoziție. ,,Există o anumită percepție, pentru că ALDE să află în actul de guvernare însă sunt două aspecte care trebuie luate în seamă aici. În primul rând, sunt anumite proiecte pe care vreau să le fac pentru buzoieni și care din perspectiva opoziției mi-a fost mult mai greu să le îndeplinesc ultimul un an și jumătate, ceea ce mi-a dat foarte mult de gândit, în condiția în care nu putea trece decât foarte, foarte greu proiectul indiferent că erau bune sau rele. În al doilea rând este aceeași idee de liberalism și de vechi colegi pe care am avut-o de 14-15 ani de zile”, a adăugat senatorul buzoian.