Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: ,,Moțiunea de cenzură este un drept constituțional și democratic al opoziției”

de Stiri Buzau Media

Camera Deputaților și Senatul au respins, astăzi, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Au fost 200 voturi ,,pentru”, 3 abțineri și 7 ,,împotrivă”. Au votat la moțiune parlamentarii PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR și câțiva dintre deputații minorităților. Senatorii și deputații PSD și ALDE nu au votat. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a explicat că eșecul actualei opoziții este cauzat de continua dispută legată fie de desemnarea unui premier sau de alegerea partidelor care să intre la guvernare, fie de lipsa unui proiect politic sau economic, ori a unei viziuni de dezvoltare pentru România. Pe de altă parte, demnitarul buzoian și-a exprimat dorința ca opoziția să se întoarcă la lucrurile cu adevărat importante, cum ar fi, de exemplu, să vină cu propuneri concrete pentru rezolvarea problemelor la votul din diaspora.

,,Moțiunea de cenzură este un drept constituțional și democratic al opoziției. Să ceri puterea este normal și legitim, dar devii ridicol când arăți că nu știi ce să faci cu ea. De săptămâni întregi am asistat cu toții la o ceartă continuă între partidele de opoziție legat de cine să fie prim-ministru și cine să intre sau nu la guvernare. Dar fără să aibă nicio viziune de dezvoltare pentru România. Niciun proiect politic sau economic. Nicio propunere de politică publică. Și nici oameni. Singurul proiect pe care l-au propus liderii opoziției a fost să elimine salariul minim, să le pună taxe it-iștilor, să dea oameni afară sau să taie salariile din construcții. În aceste condiții, e clar că actuala opoziție este incapabilă să guverneze și nu reprezintă o alternativă serioasă și credibilă. O țară nu poate fi administrată de 4 sau 5 partide care nu au nimic în comun și capacitate zero de guvernare. Avem o majoritate solidă în Parlament care va continua să asigure coerență actului de guvernare. Îmi doresc ca opoziția să se întoarcă la lucrurile cu adevărat importante, cum ar fi, de exemplu, să vină cu propuneri concrete pentru rezolvarea problemelor la votul din diaspora. Asta dacă vor să arate că le pasă cu adevărat de români!”, a menționat pe pagina sa de Facebook, liderul PSD Buzău și președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

După moțiunea de cenzură, Ciolacu a declarat la Parlament că este nevoie de o restructurare a Guvernului. „Din punctul meu de vedere personal, da. Nu saptamana viitoare”, a spus demnitarul buzoian, întrebat despre restructurarea Guvernului. Liderul Camerei Deputaților a zis că va ridica subiectul și în CEX PSD.  Totodată, el nu a dorit să spună ce miniștri ar trebui să plece, ci a menționat că este atributul doamnei premier.