Scandal în Consiliul Local din cauza banilor alocați de Primărie pentru Centenarul Armatei a-2-a

de Stiri Buzau Media

13494917_1558846114420889_57445640165862165_nAșa cum era de așteptat, a fost scandal astăzi în ședința Consiliului Local Municipal convocat de urgență de primarul Constantin Toma pentru alocarea a 80.000 lei pentru activitățile prilejuite de centenarul Armatei a II-a. Printre cei care au obiectat asupra propunerii a fost și consilierul independent Constantin Ionescu care a spus că ar fi vrut să vadă o justificare mai clară a cheltuielilor pentru suma care urmează a fi acordată. De asemenea, acesta a mai spus că în condiţiile unui buget auster nu i se pare corect să fie alocaţi bani pentru un eveniment ale cărui costuri puteau fi acoperite de Armată.

Proiectul de hotărâre a fost criticat și de opoziţia liberală din CLM. Consilierul Ion Barbu a susţinut că nu se opune promovării simbolurilor şi tradiţiilor militare, dar că ar fi fost mai potrivit ca banii să meargă către alte obiective. La rândul său, consilierul PSRo, Silviu Roşioru a spus că o contribuţie de 10 000 de lei din partea Primăriei ar fi fost suficientă.

Cum era de așteptat, proiectul a primit votul consilierilor PSD și al celor de la ALDE, dar şi al unuia dintre consilierii PMP. Este vorba despre Ion Marin care încă de la începutul mandatului s-a poziționat alături de conducerea Primăriei. Consilierii liberali, PSRO, celălalt consilier PMP și independentul Constantin Ionescu s-au abținut.

În replică, primarul Constantin Toma, vizibil iritat de situație, i-a acuzat de populism pe cei care și-au declarat dezacordul pentru aprobarea proiectului cu pricina.  El a ținut să menționeze că suma este una simbolică, iar banii erau oricum alocaţi pentru evenimente culturale şi că nu reprezintă un efort financiar suplimentar.

Aceşti bani sunt de la Fundaţia “Alexandru Marghiloman”. Aceşti bani, tot se consumau pentru activităţi culturale. Am considerat că această acţiune este de impact major pentru Buzău. Pentru două zile, toată focusarea va fi pe Buzău. Vom avea cea mai mare defilare din istoria Buzăului. Este un moment de maximă atractivitate, trebuie să creăm şi o imagine bună acestui oraş, o mulțime de evenimente, peste 1600 de invitați, toată mass-media națională și trebuie să facem și o imagine bună pentru acest oraș. Am rămas surprins neplăcut că liberalii, PMP si PSRO s-au abținut la vot. În mod normal CLM trebuia să susțină întreaga sumă dar nu avem decât 80.000 de lei și trebuie să îi alocăm pentru că, probabil 40% din populația municipiului sunt militari, familii și urmași de militari care contribuie la bugetul local. În plus și ei și armata și fac o imagine foarte bună Buzăului la nivel național”, a declarat la finalul ședinței primarul Constantin Toma.