Se anunță măcel în PNL! Mesaj comun al unor liberali către Ludovic Orban, imediat după încheierea referendumului: ,,#ajunge”

de Stiri Buzau Media

La scurt timp după ce secțiile de votare s-au închis, mai mulți liberali respectiv Cătălin Predoiu, Cezar Preda, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Mihai Voicu, Iulia Scântei, Mara Calista au postat pe pagina de Facebook, un mesaj comun împotriva conducerii PNL, despre care spune că dezbină şi propune o politică retrogradă. Nemulţumirea lor este legată de atitudinea partidului faţă de referendumul privind redefinirea familiei. ,, Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventură și către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradă. #ajunge”, a scris Alina Gorghiu.

Același mesaj a fost postat şi de liberalii buzoieni Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei şi Cezar Preda. De asemenea, Adriana Săftoiu a menționat, cu câteva ore înainte de închiderea secțiilor de votare, că referendumul este şi despre cum politicienii de astăzi sunt dispuși să cheltuiască banii. ,,Dacă cineva crede că, pe teme de genul celor de astăzi, declarațiile politicienilor care se fotografiază, se lasă filmați când votează, ar determina oamenii să îi urmeze, se înșală. Oamenii gândesc și acționează în funcție de problemele care le influențează viața. La Referendumul privind reducerea numărului parlamentarilor au ieșit la vot 9 milioane de cetățeni, Referendum care a fost sfidat de politicieni, fiindcă ar fi fost… consultativ. Atunci voinţa populară n-a contat! Referendumul care se va încheia la ora 21 este şi despre cum politicienii de astăzi sunt dispuși să cheltuiască bani, mai ales bani, pentru ce își imaginează ei că ar fi adevăratele frământări ale românilor”, a scris pe pagina sa de Facebook, Adriana Săftoiu.

Deputatul PNL, Romeo Nicoară a scris duminică seara, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare că PNL trebuie să comunice mai bine cu propriul electorat, iar cei care au încercat azi să se joace cu fricile şi ura au greşit. ,, Așa cum s-a tot spus în ultimele săptămâni:“poporul a vorbit”, tema propusă la Referendum a fost una falsă și verdictul este clar. Agenda și năzuințele românilor sunt altele: Europa, prosperitate, modernitate. Cei care au încercat azi să se joace cu fricile și ura au greșit. Sper ca această analiză să fie îmbrățișată și de colegii mei din conducerea PNL. E timpul să comunicăm mai bine cu electoratul nostrum”, a menționat pe Facebook, Romeo Nicoară.