Ședință parlamentară la Alba Iulia, după modelul buzoian

de Stiri Buzau Media

Ședința Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților s-a desfășurat joi la Alba Iulia. A fost o ședință festivă, dedicată Centenarului Marii Uniri, dar care și-a păstrat caracterul oficial de lucru, pe ordinea de zi a acesteia aflându-se în dezbatere două proiecte legislative: Proiectul de Lege privind instituirea „Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc” și Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.105/2017 pentru modificarea art.23 alin.(1) lit.c) din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006.

Alături de membrii comisiei, din care face parte în calitate de vicepreședinte și deputatul PSD buzoian Dănuț Păle, au fost Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor, Geronimo Brănescu, Președinte A.N.S.V.S.A., Sorin Rosu-Mareș, secretar de stat în cadrul MADR, împreună cu echipa sa de la A.F.I.R., A.N.I.F., A.P.I.A. și A.Z.M., atât de la nivel central, cât și de la nivelul județului Alba.

Am ales să dezbatem ordinea de zi care conține raportul privitor la proiectul de Lege privind instituirea Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc, componente fundamentale ale tradiției românești, într-unul din locurile care reprezintă cel mai bine identitatea națională. Cu această ocazie am vizitat cea mai mare plantație viticolă din România și am aflat direct de la cei care se ocupă cu producția de vin ce nevoi legislative au aceștia pentru ca vinurile românești să reprezinte din ce în ce mai mult o carte de vizită a țării noastre pe plan international iar tradiția viticulturii să continue să se dezvolte odată cu noile tendințe în domeniu”, a menționat parlamentarul Dănuț Păle.

Pe lângă cele două proiecte legislative, s-a discutat și analizat situația privind accesarea fondurilor europene și naționale pentru agricultură și dezvoltare rurală, lucrările de îmbunătățiri funciare în județul Alba, situația Zonei montane și situația privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere.

Consider că sedințele susținute în teritoriu sunt o modalitate foarte bună pentru ca membrii comisiei să se consulte cu cei direct vizați de efectele deciziilor parlamentarilor. Buzău a fost prima gazdă a acestor ședințe organizate într-un alt context decât cel al Palatului Parlamentului din acest legislativ, inițiativă care a avut o foarte mare apreciere din partea tuturor participanților și vom continua să facem acest lucru pentru ca deciziile noastre să reprezinte cât mai bine interesele cetățenilor”, a declarat deputatul PSD Buzău, Dănuț Păle. După ședință, membrii comisiei au asistat la schimbarea gărzii în Cetatea Alba Carolina, una din principalele atracții turistice ale orașului Alba Iulia.

Știri despre: , ,