Senator Dorin Bădulescu: ,,Personal, voi vota pentru initiațiva de modificare a Constituției”

de Stiri Buzau Media

Senatul a dat votul final marți, 11 septembrie, asupra inițiativei cetățenești, care ar putea duce la organizarea Referendumului pentru definirea căsătoriei în Constituție. Referendumul a fost votat de către 107 de senatori, 13 au fost împotrivă, în timp ce 7 s-au abținut. Din 136 de senatori, 9 au fost absenți. Legea va fi trimisă Curții Constituționale care va trebui să dea un aviz în termen de cinci zile. Dacă CCR dă undă verde revizuirii, va fi organizat un referendum pentru aprobarea revizuirii pe 7 octombrie.

Senatorul buzoian Dorin Bădulescu a menționat în intervenția susținută în fața colegilor săi că va vota pentru initiațiva de modificare a Constituției. Parlamentarul a expus și argumentele care duc la votul său: ,,În ședința Senatului din 11 septembrie am votat pentru organizarea referendumului de modificare a Constituției pe tema definirii căsătoriei. Iată câteva argumente pe care le-am expus în intervenția mea:

Democrația nu înseamnă să renunțăm la tradiții și la religie. Toleranța este o valoare a poporului român, una din caracteristicile sale, însă acestui popor nu i se poate cere să depășească limitele ancestrale, fixate în mentalul popular. Într-o lume zbuciumată, incertă, dacă poporul român, dacă 3 milioane de oameni simt nevoia, suntem datori să modificăm Constituția. Poporul român are ca informație axiomatică, căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie.

Fiind o inițiativă cetățenească nu poate fi un demers populist (așa cum acuză USR). Societatea românească este scindată în momentul de față și acest referendum pe tema familiei poate fi un moment zero în care să ne reunim. Nu divizăm societatea ci o reformăm din punct de vedere moral, definim conform conștiinței publice, reglementăm conform dorinței cetățenilor noștri.

Evident, din punct de vedere juridic, ca orice alegație poate naște comentarii diverse. Cu toate acestea, orice argument procedural sau politic nu poate fi mai puternic decât voința națiunii. Dacă națiunea română dorește referendum pentru modificarea Constituției pentru a crea o diferență, pentru a nu se crea confuzie, acest lucru nu reprezintă o discriminare.

În final, dacă într-o eră a globalizării există tendința să fim determinați să importăm obiceiuri care nu sunt ale noastre, cred cu tărie că acestui neam privilegiat de Dumnezeu nu i-a fost dat așa ceva și, ca atare, trebuie să rămânem așa cum Cel de Sus ne-a definit. Actorii externi nu au ce căuta în tradițiile noastre. Personal voi vota pentru initiațiva de modificare”, a menționat senatorul Dorin Bădulescu.