Senatorul buzoian Dorin Bădulescu și amendamentele sale la Legea privind protecția victimelor infracțiunilor

de Stiri Buzau Media

Senatorul PMP, Dorin Bădulescu a propus mai multe amendamente la Legea privind protecția victimelor infracțiunilor, care au trecut de Comisia Juridică din Senat. Astfel, la articolul 67 din Legea 192/2006 sunt introduse, la inițiativa senatorului PMP, Dorin Bădulescu, două alineate care au următorul cuprins:

  • Art.64, alin (3): ,,În cauzele penale, medierea trebuie să se desfășoare astfel încât victima să nu se găsească în contact cu făptuitorul, cu excepția cazului în care părțile își exprimă acordul la încheierea contractului de mediere”.
  • Art.64, alin (4): ,,Încheierea unui acord de mediere în latura penală a unei infracțiuni, conform alin. (1), constituie o cauză sui-generis care înlătură răspunderea penală. Încheierea unui acord de mediere în latura penală, în condițiile prezentei legi, poate intervene în tot cursul procesului penal, până la rămânerea definitivă a hotărârii penale.”

Prin moficările aduse actului normativ se dă astfel o gură de oxigen medierii cu respectarea atât a prezumtiei de nevinovăție dar și cu respectarea și protecția victimelor. ,,Astăzi medierea a mai făcut un pas important primind sprijinul Comisiei Juridice din Senat, motiv pentru care mulțumesc colegilor senatori pentru ajutor. Astfel, Comisia a aprobat amendamentele depuse de mine la Legea privind protecția victimelor infracțiunilor care propunea modificări și ale Legii 192/2006 pe subiectul medierii în materie penală. Asadar, prin amendamentele adoptate se dă o gură de oxigen medierii cu respectarea atât a prezumtiei de nevinovăție dar și cu respectarea și protecția victimelor. Menționez că aceasta lege a avut un traseu mai complicat și s-a reîntors la Comisie la solicitarea subsemnatului, după ce a fost supusă plenului. Aș mai menționa ca initiațiva a fost una individuală” a anunțat pe pagina sa de Facebook, senatorul PMP, buzoianul Dorin Bădulescu.