SENATORUL DORIN BĂDULESCU:,,NU SUSȚIN LEGILE JUSTIȚIEI”

de Stiri Buzau Media

Liderul grupului parlamentar al Partidului Mișcarea Populară, în Senatul României, buzoianul Dorin Bădulescu se opune vehement legii justiției. Demnitarul buzoian explică, într-un mesaj posat pe pagina sa de pe o rețea de socializare, poziția PMP față de adoptarea noilor legi ale justiției. ,,Am participat acum două luni, împreuna cu PNL şi USR, la şedinta de constituire a Comisiei speciale privind legile justiţiei. Am fost, împreună cu Eugen Tomac și Robert Turcescu, la această ședinţă convocată de PSD. PMP prin vocea colegului Eugen Tomac a cerut, alături de celelalte partide de opoziție, să nu se constituie o astfel de comisie pentru că obiectul acesteia ţine de activitatea comisiilor permanente de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat. Eugen Tomac a fost singurul dintre cei prezenți care a avertizat că o asemenea decizie va înfuria cetățenii care vor veni şi vor protesta în faţa Parlamentului.

Am decis, în calitate de partid parlamentar de opoziție, să VOTĂM ÎMPOTRIVA înființării acestei comisii. Am spus clar că numirea în funcție a lui Iordache compromite orice acțiune a acestei comisii. Consecvenți celor exprimate am decis primii să părăsim această comisie pentru legile speciale, iar eu, ca unic reprezentant al PMP în această structură, am ieșit primul din sală şi nu am mai participat la nicio sedinţă pentru că am luat hotărârea să nu ne atingem de legile justiţiei, așa cum cere o parte a societății. Nu am depus niciun amendament, spre deosebire de colegii din PNL şi USR, care s-au așezat la masă cu Iordache şi au depus zeci de amendamente.

Nu am participat la proteste în mod organizat pentru că acţiunea de protest a fost inițiată de cetățenii îngrijorați de inițiativele PSD, şi nu de partide. Majoritatea membrilor PMP au fost în stradă, şi nimeni nu a împiedicat sau descurajat vreun membru al partidului nostru să nu iasă în stradă. Asistăm în ultimele zile la o acțiune de confiscare de către anumite partide a protestelor împotriva adoptării noilor legi ale justiției ceea ce nu este normal eludându-se un deziderat cât se poate se firesc în această perioadă: unitatea opoziției. Revenirea pe scena politică a domnului Cioloș este o palidă regie din filmele cu specific medical unde resuscitarea continuă fără ca unii să accepte decesul. În loc să ne gândim cum putem lupta mai bine împotriva puterii de stânga, dreapta mai face o un pas către fărâmițare și nu spre unitate diminuând astfel șansele ca pe viitor să poată guverna.

Rămânem pe aceleași baricade cu cei care luptă împotriva PSD şi a apucăturilor sale ce țin de dorinţa de a subordona justiţia, chiar dacă în alte domenii avem viziuni şi abordări diferite faţă de celelalte partide din opoziţie. Am făcut aceste clarificări pentru a limpezi anumite chestiuni ce țin de poziţionarea noastră cu privire la acest subiect intens dezbătut. PMP este şi va fi întotdeauna împotriva ciumei roșii!” a scris pe pagina sa de Facebook, senatorul buzoian Dorin Bădulescu.

Știri despre: