Senatorul PMP de Buzău Dorin Bădulescu se pregătește să dea Finlanda în judecată în cazul doctoriței Smicală

de Stiri Buzau Media

Senatorul PMP de Buzău, avocatul Dorin Bădulescu și colegul său de partid, deputatul Doru Coliu, intenționează să dea în judecată statul finlandez în cazul doctoriței Camelia Smicală, căreia autoritățile finlandeze i-au luat copiii și i-au internat într-un centru de plasament.

Împreună cu domnul deputat PMP de diaspora, dl Doru Coliu întreprindem demersurile pentru a acționa în instanță autoritățile finlandeze în cazul doamnei doctor Smicală ai cărei copii au fost internați forțat într-un centru de plasament fără un motiv aparent de legalitate și de respectare a directivelor europene. Medicul român Camelia Smicală fost condamnată la 6 luni de arest, după ce a fost dată în judecată de statul finlandez pentru defăimarea autorităţilor, respectiv a executorilor judecătoreşti care au intervenit în forţă, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii„, a precizat senatorul buzoian Dorin Bădulescu.

Femeia s-a stabilit de 12 ani în Finlanda, fiind căsătorită cu un bărbat finlandez. În urma despărțirii de soț, acesta a reclamat-o că intenționează să plece în România împreună cu copiii, motiv pentru care, în primăvara anului 2015, autoritățile finlandeze au preluat copiii de la domiciliul mamei, instituind pentru aceștia măsuri de protecție în centre de plasament diferite. Camelia Smicală spune că executorii judecătorești finlandezi care au mers la domiciliul ei ca să îi ia copiii au fost deosebit de violenți și i-au provocat chiar fracturi costale.

Știri despre: