SENATORUL PMP, DORIN BĂDULESCU: ,,GRUPUL PMP DIN SENAT A LUAT HOTĂRÂREA SĂ NU PARTICIPE LA DEZBATERILE ŞI VOTUL PE LEGEA DE MODIFICARE A LEGII 303 PRIVIND STATUTUL PROCURORILOR ŞI JUDECĂTORILOR”

de Stiri Buzau Media

Liderul grupului senatorilor PMP, Dorin Bădulescu, a anunțat luni că vor lua parte la dezbaterile şi la votul asupra modificărilor aduse Legii 303/2004 referitoare la statutul magistraţilor. El a mai precizat că majoritatea parlamentară PSD-ALDE și UDMR vor să promoveze această lege „fără o dezbatere reală”. Potrivit evz.ro, senatorul buzoian Dorin Bădulescu a declarat la Parlament că „grupul PMP din Senat a luat hotărârea să nu participe la dezbaterile şi votul pe legea de modificare a Legii 303 privind statutul procurorilor şi judecătorilor. Facem acest gest în semn de protest, rămânând consecvenţi atitudinii pe care am avut-o până acum de la momentul la care au început dezbaterile pe această lege în comisia specială condusă de domnul Iordache, comisie în care avem un reprezentant care s-a retras. PMP rămâne consecvent acestei atitudini, nici nu am depus amendamente la această lege, tocmai pentru a nu legitima procesul acesta neobişnuit, dacă vreţi, de a se legifera – pe repede înainte, cu pus pumnul în gură Opoziţiei şi tuturor celor care ar fi avut un cuvânt de spus pe această lege”.

Demnitarul buzoian a acuzat coaliția de guvernare că are „anumite interese” în trecerea pe repede înainte a legilor Justiției în Parlament. „Ne nemulţumeşte în primul rând modul de legiferare şi în al doilea rând conţinutul. Discuţii ample ar fi putut să se poarte pe modul în care sunt subordonaţi procurorii ministrului Justiţiei. Pe de altă parte, modul de legiferare este unul care nu face cinste Parlamentului. Aceste legi ar fi trebuit, dacă se considera a fi modificate, să fi trecut printr-un parcurs parlamentar normal, cu discuţii aferente în Comisiile juridice de la Cameră şi Senat. Noi credem că există atâta grabă în legiferare şi schimbarea legilor Justiţiei pentru a satisface anumite interese pe care le are coaliţia PSD-ALDE-UDMR”, a mai adăugat Bădulescu.

Știri despre: