Victor Ponta, prezent la Buzău pentru lansarea oficială a filialei locale a formațiunii PRO România

de Stiri Buzau Media

 PRO România a lansat oficial astăzi, o filială a partidului, la Buzău. Acest lucru s-a făcut prin prezența fostului premier Victor Ponta care a sosit în oraș, însoțit de Felix Rache, fost jurnalist de presă scrisă și tv dar și de patru foști miniștri din cabinetul său.Vorbim despre Sorin Câmpeanu (Ministru al Educației), Nicu Bănicioiu (Ministru al Sănătății), Daniel Constantin (Ministru al Agriculturii) și Ioana Petrescu (Ministru al Finanțelor). Felix Rache a fost numit de Victor Ponta coordonator al filialei Buzău a PRO România, până la organizarea de alegeri.

,,Facem un experiment interesant. Felix Rache a spus că poate să fie mai bun politician decât politicienii, nu doar să critice, iar noi i-am dat acest mandat, însă a început să strângă o echipă lângă el. Știu că sunt oameni care au făcut politică înainte la PSD, sau în altă parte, oameni care n-au făcut politică. (…) Felix are de făcut o organizație și a început foarte bine. Noi îl ajutăm prin faptul că avem o notorietate și putem să vorbim, că vorbim despre educație, despre sănătate, despre agricultură. Nu există în acest moment, în PSD, oameni mai bine pregătiți, cu mai multă experiență în această zonă. Ăsta e un mare avantaj al PRO România, față de alte partide noi”, a menționat Victor Ponta.

Persoanele la care fostul premier a făcut referire sunt Doru Muzgoci care a activat în PSD, unde a fost în două rânduri ales consilier județean și Viorel Dobre, fostul președinte al organizației Partidului Ecologist la Buzău. Victor Ponta a sosit în Buzău în cursul acestei dimineți având mai întâi o întâlnire cu simpatizanți ai formațiunii politice, urmată de o altă întâlnire, de această dată, cu Constantin Toma. Fostul premier a explicat și cum poate pierde Toma, Primăria Buzău.

,, Nu i-am făcut ofertă lui Toma de a se înscrie în PRO România, acum nu trebuie ca toți pesediștii să vină la noi. Domnul Toma, după cum am văzut, 24 de ore din 24, are chestia cu orașul, da? Nu mi s-a părut că are alte ambiții politice, decât aceea de a face niște lucruri în oraș, ceea ce e foarte bine. Pe de altă parte, domnul Toma, ca și toți cei care stau pe picioarele lor în politică, nu s-a speriat, să spună ce gândește. Ce a zis primarul din Buzău, să știți că gândesc toți primarii din PSD despre Dragnea, dar sunt mai fricoși. (…) Singura ,,șansă” a lui Toma să piardă alegerile la Buzău este să vină Dragnea cu el în campanie. Altfel, primarii stau pe picioarele lor, își fac proiecte… Problema e următoarea – sunt lucruri pe care nu poți să le rezolvi la nivel local. Poți să fi extraordinar de bun și de activ…nu poți. Ai nevoie de sprijin la nivel național, ai nevoie de sprijinul Guvernului, ai nevoie de sprijin în legislativ și în ultimii 2 ani și jumătate, nu s-a mai întâmplat nimic, parcă a înghețat România. Nu s-au mai întâmplat lucruri mari, vorbesc”, a mai adăugat Victor Ponta.