Îngrijirea picioarelor pe timp de vară

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: workreveal.biz
Sursa foto: workreveal.biz

Pregătirea pentru sezonul cald nu trebuie să se rezume doar la îngrijirea tenului, a părului şi a pielii ce se pregăteşte pentru un bronz frumos, ci trebuie să vizeze şi îngrijirea picioarelor. Da, picioarele, acea parte a corpului agresată aproape zilnic de mersul pe jos, de pantofii prea strâmţi, de tocuri, de pielea prea tare a încălţămintei sau de talpa rigidă, de transpiraţia în exces şi de bătături. Pentru îngrijirea picioarelor se recomandă:

  • o pudră antiperspirantă pentru picioare şi călcâie
  • creme hidratante bogate în vitaminele A şi E, dar şi uleiuri esenţiale de lavandă sau portocal
  • folosirea unei încălţăminte cu interior din piele (e important ca încălţămintea să fie schimbată cel puțin o dată la două zile)
  • folosirea ciorapilor de bumbac
  • alegerea numărului corect la pantofi şi a unui toc care să nu fie incomod (înălţimea tocului ideală este de 3-5cm. Tocurile mai înalte precum cele de 10-15cm vor pune presiune pe pernuţele picioarelor şi pe oasele din fața piciorului)

Condițiile de umiditate crescută, riscul de uscăciune și crăpare precum și acumularea de murdărie pun în pericol sănătatea picioarelor, făcându-le mai predispuse la bătături, la ciuperca piciorului și la iritații. Iată cateva sfaturi pentru îngrijirea picioarelor, în lunile de vară!

  • Spălaţi-vă picioarele de 2-3 ori pe zi pentru a ţine departe murdăria şi evetualele bacterii pe care le puteţi lua cu uşurinţă din mijloacele de transport. Pentru o împrospătare intensă, încercați să vă scăldaţi picioarele timp de 15 minute, în fiecare seară, în apă. Puteţi adăuga câteva picături din uleiurile voastre esenţiale preferate sau puteţi adăuga o jumătate de cană de miere şi un sfert de cană de ulei de măsline: mierea are proprietăţi antiseptice, iar uleiul de măsline are efect puternic hidratant.
  • Exfolierea este cel mai important pas pentru îngrijirea picioarelor. Cumpăraţi-vă o piatră ponce şi folosiţi-o cu regularitate de 2-3 ori pe săptămână. Includeţi în trusa voastră de îngrijire şi un exfoliant care să vă catifeleze pielea şi să o curățe în profunzime.
  • Păstraţi-vă picioarele frumoase şi sănătoase înlăturând pielea moartă. Este important de precizat ca un astfel de tratament nu trebuie realizat decât o singură dată la 2-3 săptămâni pentru a nu irita şi deshidrata pielea picioarelor.
  • Temperaturile ridicate, transpiraţia şi murdăria din trafic duc la instalarea ciupercilor unghiilor. Dacă unghiile voastre sunt decolorate, se rup sau au o culoare neobişnuit de închisă, atunci e timpul să consultaţi un dermatolog. Medicul specialist vă poate recomanda unguentul antifungic potrivit pentru a trata infecţiile ungiilor şi pentru a le reda frumuseţea naturală.
  • Pe timpul verii consumaţi alimente bogate în calciu, vitamine şi acizi graşi pentru a preveni o deficiență de vitamine şi minerale în organism care duc la crăparea pielii din zona călcâielor.
  • Acordaţi o atenţie sporită pedichiurii. Înmuiaţi picioarele într-un lighean cu apă, masaţi cuticulele cu puţin ulei de măsline înainte de tăiere, tăiaţi unghiile la o lungime confortabilă şi acordaţi o atenţie specială colțurilor încarnate, având grijă să nu răniţi pielea din jurul unghiei atunci când le îndepărtaţi. După aceea, aplicaţi un lac protector incolor, pe toată suprafaţa unghiei.
  • Iar la final….folosiţi în fiecare zi pudre şi creme hidratante pentru îngrijirea picioarelor, produse bio, cu ingrediente naturale cu ajutorul cărora să vă masaţi picioarele de cel puţin două ori pe zi, dimineaţa şi seara.