13 SEPTEMBRIE – O ZI MEMORABILĂ PENTRU POMPIERII BUZOIENI

    Ziua a debutat cu ceremoniile de comemorare, care au avut loc de la 9.30, la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăilești și la statuia căpitanului Pavel Zăgănescu din Râmnicu Sărat, unde au avut loc depuneri de coroane în cadrul unor ceremoniale militar-religioase unde au fost evocate numele celor care s-au jertfit pentru salvarea altor vieți. Totodată s-a păstrat un moment de reculegere în amintirea lor și în semn de respect.       

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România a avut loc festivitatea de avansare în grad a cadrelor militare din Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău. Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne a fost avansat înainte de termen un ofițer de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel iar prin Ordin al Inspectorului Șef  au fost avansați înainte de termen cinci subofițeri (doi de la plutonier adjutant la plutonier adjutant șef, doi de la plutonier major la plutonier adjutant și unu de la plutonier la plutonier major).

De asemenea au fost înmânate 5 diplome de merit pentru cadrele care au avut rezultate excepționale în activitate, precum și diplome pentru concursurile sportive – Cupa 13 septembrie –  organizată la nivelul ISU Buzău. Activitățile organizate cu ocazia Zilei Pompierilor s-a încheiat după-amiază în Parcul Crâng din Buzău, acolo unde salvatorii buzoieni au prezentat tehnica de intervenție din dotarea Inspectoratului.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:
Close