Burse de merit, de excelență și burse sociale vor fi acordate de municipalitate, elevilor care învață în școlile din oraș

Pentru a îmbunătăți calitatea învățământului buzoian, primarul Constantin Toma vrea să investească sume importante în educație. Pe lângă modernizarea unor unități de învățământ din municipiu și implementarea unor platforme electronice de management educațional în unele școli, se intenționează ca, în viitorul apropiat, să înființeze burse de merit, de excelență sau burse sociale. Vizați vor fi toți elevii atât din mediul urban cât și din mediul rural care învață la școlile din oraș.

Am avut deja o discuție cu conducerea Inspectoratului Școlar pe educație, legat de acordarea pentru prima oară de burse de merit, de excelență și burse sociale pentru toți elevii din muncipiu, inclusiv pentru elevii de la țară care au venit la studiu în Buzău.

Constantin Toma primarul municipiului Buzău

Desigur că acestea vor fi acordate nu oricum ci, în funcție de unele criterii. Deja, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au sarcina ca, în cursul săptămânii viitoare, să prezinte edilului șef o situație exactă cu elevii care ar urma să se încadreze pentru aceste burse.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: