Noua Maternitate, funcţională în două luni

Maternitate-4-Autoritățile județene au început să avanseze termene pentru deschiderea noii maternități. Dacă lunile trecute nimeni nu știa când ar putea funcționa unitatea medicală, acum președintele Consiliului Județean spune că, în 60 de zile, se finalizează licitația pentru aparatura medicală și se poate face și amenajarea. Mai exact, pe 16 februarie ar trebui să se încheie procedura de licitație pentru ultimele două loturi de aparatură medicală, dar ulterior ar putea apărea contestații din partea firmelor participante. Pentru o astfel de situație, autoritățile spun că s-ar putea apela la unele aparate medicale folosite în prezent în vechea maternitate.

Deja s-a finalizat licitaţia pentru 9 loturi de aparatură medicală din 11, pentru ultimele două sper că se va termina pe 16 februarie. Pentru primele dintre ele nu s-au înregistrat contestaţii. Respectând termenele care sunt cuprinse în caietele de sarcini, în 60 de zile se pot aduce toate utilajele necesare ca maternitatea să poată să funcţioneze la standarde normale. Dacă se vor înregistra contestaţii pentru ultimele loturi, se vor prelungi automat termenele şi, în acest caz nefericit, am putea aduce aparatură din maternitatea veche, dar numai dacă îndeplineşte condiţiile sanitare ca să primească noua maternitate autorizaţie. Dar eu sper să nu ajungem în această situaţie – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Astfel, noua maternitatea de pe strada Victoriei ar putea fi deschisă în a doua jumătate a lunii aprilie.Deja, în această perioadă, în clădirea nouă de pe strada Victoriei se face curățenie, se verifică toate instalațiile, iar medicii și personalul care lucrează în actuala secție de Obstretrică-Ginecologie sunt instruiți pentru a ști cum funcționează aparatura și sistemele medicale.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: