Pompierii buzoieni vă învaţă cum să preveniţi ghinionul, care v-ar putea ”lovi” într-o marți, pe data de 13

Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău își va deschide porțile cu ocazia marcării “Zilei Informării Preventive” – eveniment care se organizează atunci când data de 13 pică într-o zi de marți. Cu această ocazie, astăzi se vor desfășura  activități informativ-educative ce urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Astfel de activități se vor organiza, între orele 10.00-14.00,atât la sediul ISU din Buzău cât și la sediile subunităţilor de intervenţie din judeţ – Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Sărat, Stația de Pompieri Mărunţişu, Punctul de Lucru Pietroasele, Punctul de Lucru Beceni, Punctul de Lucru Nehoiu. Totodată, în punctele de informare preventivă vor fi oferite detalii și cu privire la campaniile de informare și educare preventivă derulate la nivel național  „RISC – Siguranţa nu e un joc de noroc”, „FOC- Flăcările Omoară Copii” și „Nu tremur la cutremur”.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău, de la începutul anului au fost desfășurate peste o mie de misiuni, cele mai frecvente cauze de incendiu la locuințe fiind instalațiile electrice defecte sau improvizate, coșurile de fum necurățate sau deteriorate, focul deschis, fumatul, precum și jocul copiilor cu focul.

Close