Spectacol de poveste, oferit de copiii aflați în dificultate socială, din județul Buzău

de Stiri Buzau Media

Agitație mare luni, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Acolo s-a desfășurat timp de o oră și jumătate un spectacol intitulat ,,Centenar de poveste”,   dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și oferit de copiii aflați în dificultate socială, rezidenți ai sistemului de protecție din județul Buzău. Veniți fie din Râmnicu Sărat, Beceni sau din alte colțuri ale județului, copiii au pregătit un moment artistic ce a încântat publicul numeros prezent în sală. Emoțiile au fost desigur, la ele acasă – mai mult pentru educatori – dar asta nu i-a împiedicat să-și urmeze programul bine stabilit. De altfel, acțiunea copiilor a fost atent urmărită de către vicepreședinții Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre și Romeo Lungu, de către conducerea DGASPC, precum și de către unii șefi de instituții subordonate instituției amintite.

,,Copiii care au acum măsură de protecție, o parte dintre ei și educatorii lor, s-au organizat în așa fel încât să marcheze în stitlul lor acest eveniment. De la ei a venit și denumirea evenimentului, respectiv ,,Centenar de poveste”. Sunt câteva echipe de copii și tineri din centrele rezidențiale care se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, care au pregătit niște momente, noi le zicem speciale, și au pus tot sufletul, toată creativitatea și se pregătesc de ceva vreme. (…) Sunt câteva surprize, nici noi nu le știm pe toate, deoarece copiii au fost extrem de implicați. Discutăm despre 6 echipe, din acele centre rezidențiale care au copii să zicem peste vârstă școlară, tineri, până către liceeni”, a declarat pentru Buzăumedia, Loredana Dorobanțu, directorul general executiv al DGASPC Buzău.

   Cert este că după săptămâni de muncă și de pregătiri, spectacolul s-a dovedit a fi unul reușit, dovadă ropotele de aplauze ce s-au auzit în sală. Spectacolul a fost bine gândit de către organizatori. Aproape 100 de copii împărțiți pe grupe, ce au reprezentat câte o regiune a țării, pe care au ales-o ei, au urcat pe scenă, au pregătit poezii, cântece, au dansat și au oferit momente inedite celor prezenți. Alături de ei s-au aflat și câțiva meșteri populari care i-au învățat câte ceva din arta meșteșugului de altă dată. O hartă mare aflată într-un colț al scenei era acoperită cu fiecare regiune pe care copiii au reprezentat-o în cadrul spectacolului.

Pe scena frumos pregătită pentru spectacol a fost expusă o parte din colecția  personală de straie populare a directorului adjunct al DGASPC Buzău Maria Ioniță, născută din inspirația față de personalitatea Reginei Maria.  Și pentru că tot era vorba și de surprize, ei le-au pregătit celor prezenți un coș plin cu mesaje scrise de ei, acțiunea fiind numită ,,100 de ani, 100 de mesaje pentru buzoieni”. La finalul spectacolului, copiii au împărțit celor prezenți în sală mesajele emoționante.

Știri despre: , , ,