Anul 2018, unul fabulos pentru sprintera buzoiană Marina Baboi!

de Stiri Buzau Media

Federația Română de Atletism a dat publicității clasamentele TOP 10 în sezonul de aer liber, acolo unde o găsim pe Marina Baboi , reprezentanta clubului SCM Gloria Buzău, elevă a profesoarei Doina Voinea, ca lider autoritar și absolut al probelor de sprint de 100m și 200m, la 3 categorii de vârstă: seniori , tineret și juniori 1 . Aceste clasamente vin să confirme anul deosebit pe care l-a avut atleta buzoian, lideră și în topul sprinterelor indoor. 

În 2018, Marina Baboi a obținut 20 de medalii, 19 de aur și una de argint: 14 titluri de campioană națională – având acum în vitrina de trofee 44 de asemenea distincții, 5 titluri de campioană balcanică și unul de vicecampioană balcanică, 15 medalii cucerite la campionatele balcanice din care 11 de aur, și a alergat cei mai buni timpi din carieră la toate probele la care a luat startul. Ateleta a stabilit două recorduri ale campionatelor balcanice U20 , este  – la doar 19 ani- , liderul absolut al sprintului românesc indoor și în aer liber și lider absolut al sprintului juvenil balcanic.

Este componentă a loturilor naționale de atletism seniori și tineret ale României și a lotului olimpic de tineret al României. În prezent, Maina Baboi împreună cu profesoara Doina Voinea se află cu lotul național de atletism al României, la Poiana Brașov într-un stagiu de antrenamente de 30 de zile, pregătindu-se de sezonul competițional 2019. Acesta va debuta la sfârșitul lunii ianuarie cu sezonul indoor, cu multe provocări pentru vitezista buzoiană, trecerea la o categorie de vârstă superioară, prima participare la un Campionat european de seniori – GLASGOW 2019 și prima participare la un campionat național universitar, campionatele naționale de seniori și tineret dar și campionatele balcanice de seniori.