Meci de infarct, cu un punct obținut de handbalistele buzoience

de Stiri Buzau Media

Etapa a III-a din Liga Florilor s-a încheiat cu o remiză între SCM Gloria Buzău și CS Măgura Cisnădie. Publicul buzoian prezent la Sala Sporturilor ,,Romeo Iamandi” a fost alături de handbalistele noastre care, deși au condus încă de la debutul jocului, arbitrajul deficitar mai ales spre finele partidei a făcut ca scorul final să arate pe tabela de marcaj 25-25. Meciul a fost presărat cu multe greșeli de arbitraj și multe întreruperi, fapt ce a fost de altfel recunoscut și de către antrenorul echipei din Cisnădie, Alexandru Weber:  ,,A fost un arbitraj greșeli de ambele părți, dare cred că a fost până la urmă a fost un arbitraj bun. Au fost foarte cu foarte multe sancțiuni, foarte mulți de 7 metri acordați. Dacă nu mă înșel, în jur de 20 de 7 metri s-au acordat. Ambele echipe au jucat în 4 jucătoare de câmp, a fost un meci foarte greu, dar și frumos pentru spectatorii prezenți în sală”.  

La rândul său, secundul echipei buzoiene, Romeo Ilie a menționat că și jocul extrem de intens a dus la un arbitraj care s-a lăsat cu multe sancțiuni și întreruperi ale partidei. ,,Cum a spus și colegul meu au fost greșeli de ambele părți. Jocul a fost așa de încrâncenat și normal că poate au fost și decizii mai pripite, mai  nelalocul lor, dar per total așa eu zic că a fost echilibrat”, a spus Romeo Ilie.  

Handbalistele noastre au preluat conducerea încă din primele minute de joc, iar cu aproape 10 minute înainte de final, când avansul buzoiencelor a fost chiar și de 5 goluri, adversarele de la CS Măgura Cisnădie au redus treptat din diferență, ceea ce a făcut ca SCM Gloria Buzău să încheie partida la egalitate. Antrenorul Weber a menționat că echipa buzoiană este una foarte puternică și s-a declarat ferm convins că handbalistele noastre vor face multe surprize frumose în următoarele etape. Totodată, el s-a declarat surprins de rezultatul obținut de elevele sale.

,,Dacă m-ați fi întrebat înainte de meci, nu gândeam așa, dar având în vedere cum s-a derulat jocul, da, este un egal, puteam să câștigăm, puteam să și pierdem, dara asta este în handbal. Buzăul, totdeauna am spus, chiar și înainte de acest meci au avut niște meciuri amicale la Cisnădie, este o echipă foarte bună și eu cred că va face foarte multe surprize în acest campionat. Le urez succes pe această cale”, a spus Alexandru Weber. Secundul Gloriei consideră că și lipsa de experiență a fost un alt ,,ingredient” al remizei obținute astăzi de buzoience. ,,Lipsa de experiență își spune cuvântul, pentru că atunci când aveam avantajul mare aproape de final, ar fi trebuit să facem  atacurile mai lungi și să nu comitem greșeli neprovocate. Dacă vom reuși să le remediem și să le determinăm să aibă mai multe răbdare și cu finalizarea la poartă sigur că vom crește și eficiența în joc”, a declarat Romeo Ilie, antrenorul secund al SCM Gloria Buzău.