Promovarea în Liga a II-a: noul obiectiv al conducerii SCM Gloria Buzău, pentru sezonul competițional următor

de Stiri Buzau Media

SCM Gloria Buzău este pregătită să înfrunte noile adversare din seria I –Moldova, în noua ediție de campionat a Ligii a 3-a. O spun șefii clubului buzoian, care au chiar un nou obiectiv pentru sezonul competițional următor. ,,S-a încheiat sezonul competițional 2017-2018. Am reușit să ne îndeplinim obiectivul de performanță, în sensul că am promovat în Liga a III a. S-a terminat și pauza competițională. Am constituit un alt lot de pregătire, la momentul acesta avem 28 de jucători, dintre care 6 sunt juniori. Am avut o perioadă de pregătire. Ne-am pregătit și cu două echipe din Ligă. S-a depus la Federația Română de Fotbal documentația necesară pentru a fi în regulă cu toate documentele legale. Ne-am stabilit un alt obiectiv pentru sezonul competițional următor: dorim să promovăm în Liga a II-a”, a menționat Ion Cazan, directorul interimar al SCM Gloria Buzău.

În cadrul conferinței de astăzi, ce a avut loc la sediul SCM Gloria Buzău, au fost prezentați și unii dintre cei mai experimentați fotbaliști, în jurul cărora s-a închegat noul lot al clubului buzoian. ,,Lotul trebuia schimbat. Condițiile sunt total diferite, cerințele sunt mult mai mari. De aceea ne-am orientat la fotbaliști cu mare experiență de Liga a III-a, Liga a II-a și cazuri fericite, în primul rând pentru noi și de Liga I. Îl avem pe Răzvan Catană care vine de la Petrolul Ploiești, deci are experianța promovării cu o echipă de top din fotbalul românesc. Știe ce înseamnă Liga a III a, știe ce înseamnă o promovare și chiar m-am bucurat că a acceptat. Îl avem pe buzoianul nostru, pe Bogdan Danciu. Îl cunoaștem, e ,,copilul Buzăului”, plecat de ceva timp  la echipe tot de renume, Dunărea Călărași sau Oțelul Galați. Îl avem pe Marian Botea. A promovat cu Farul Constanța, fundaș central de experiență mare. Exact ce ne-am dorit. Îl avem și pe Ciprian Petre și în jurul lor am încercat să închegăm așa un grup unde să se lucreze profesionist , unde toată lumea să fie motivată și axată pe obiectiv”, a declarat George Timiș, șeful secției de fotbal a  SCM Gloria Buzău.

       Timiș recunoaște că atingerea noului obiectiv este unul destul de dificil, însă are încredere în valoarea și mai ales în experiența noii echipe. ,,Nu e ușor obiectivul, trebuie să recunoștem, deși ne așteptam să ne fie trecut în caietul ăsta de sarcini, cum îi zice. Nu uităm investițiile, nu uităm istoricul fotbalului buzoian. Știm la ce ne-am înhămat, dar eu zic că suntem pregătiți, chiar începând cu meciul de mâine cu Târgu Secuiesc, o echipă ambițioasă, bine organizată, dar și noi mizăm pe determinarea noastră și mai ales pe experiența și valoarea jucătorilor, pentru că oricât de bun ai fi ca antrenor până la urmă jucătorii decid în teren. Acolo se vede valoarea lor. Aș vrea eu, ca antrenor, să mă laud cu ce scheme am lucrat, când de fapt, tot meritul este al lor. Cine spune că în fața porții e valoarea antrenorului, ori încearcă să ne mintă, ori se înșeală”, a mai spus George Timiș.

SCM Gloria Buzău va evolua în seria I –Moldova şi le va avea ca adversare pe: Metalul Buzău, CSM Râmnicu Sărat, Şomuz Fălticeni, Gauss Bacău, CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, Foresta Suceava, Ştiinţa Miroslava, Suporter Oţelul Galaţi, CSM Roman, Bucovina Rădăuţi, Sporting Lieşti, KSE Tg. Secuiesc, CSM Focşani, Sănătatea Dărăbani şi CSM Paşcani. Timiș crede că bătălia în acest sezon se va da între SCM Gloria Buzău și alte 3 echipe.  ,,Eu știu, deci Miroslava, Suceava, Oțelul Galați, noi. (…) Cine zice că e serie ușoară, se înșeală amarnic. Este foarte grea. Sunt terenuri grele, deplasările foarte lungi, adversarii arțăgoși. E stilul seriei I. (…) Totul ține de strategie, de valoarea jucătorilor foarte mult, condiții de pregătire, cred că mai toți le-am avut cam la același nivel”, a adăugat șeful secției de fotbal a  SCM Gloria Buzău. În prima etapă, echipa buzoiană va întâlni KSE Târgu Secuiesc, partidă programată pentru sâmbătă, 25 august, de la orele 18.00, pe stadionul „Olimpia” din Râmnicu Sărat.

Știri despre: , , ,