„Stejarii”, înaintea meciului de azi, de la Buzău: „Să nu subestimăm Belgia!” Meciul se joacă de la 13.00, pe Stadionul „Gloria”

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Naţionala de rugby a României susţine astăzi, la Buzău, penultimul meci din campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019. “Stejarii” întâlnesc Belgia şi au nevoie de o victorie cu punct bonus ofensiv în meciul care contează pentru etapa a 4-a a Rugby Europe International Championship. Ieri, rugbiştii “tricolori” au efectuat antrenamentul Căpitanului pe Stadionul “Gloria”, ultima repetiţie înaintea partidei de astăzi, la finalul căreia selecţionerul Lynn Howells şi căpitanul Stelian Burcea au vorbit despre partida cu Belgia.

Pentru mine este important să câştigăm, este de fapt ceea ce ne dorim meci de meci. Trebuie însă să facem un pas înainte faţă de meciul cu Rusia pe care l-am câştigat, trebuie să ne îmbunătăţim jocul, să revenim la ceea ce România a jucat în toamnă, înainte de a începe această competiţie. Până la urmă e normal ca jucătorii să îşi intre atât de greu în ritm, e rezultatul lipsei jocurilor din campionatul intern, unde deja sunt trei luni de pauza. Debutul în Rugby Europe Championship întotdeauna a fost mai greu, este nevoie de câteva meciuri ca jucătorii să îşi intre în formă. Sper să jucăm un rugby de calitate, obiectivul fiind acela de a câştiga cu punctul bonus. Am avut antrenamente bune, atitudinea jucătorilor a fost bună, pozitivă. Cei de aici ne-au ajutat foarte mult, când am sosit prima dată să ne antrenăm aici, practic nu puteam să intrăm pe teren, apoi imediat ne-au sărit în ajutor, ne-au oferit posibilitatea de a ne antrena în sală şi au remediat repede problemele de la teren. Condiţiile au fost un pic mai grele însă era de aşteptat având în vedere această perioadă a anului. Belgia vine după o victorie la o diferenţă mare în faţa Germaniei, joacă un rugby foarte bun, nu putem să îi subestimăm, am jucat cu ei anul trecut şi au avut o evoluţie bună.

Lynn Howells selecţioner România

Este un meci ca toate celelalte pentru noi, un meci cu presiune, care cu siguranţă va începe greu. Belgia aduce în teren un rugby specific rugbyului în 7, pasează foarte mult, joacă în viteză, însă noi ştim ce să facem ca să îi oprim. I-am văzut pe video, nu au un joc foarte organizat, sunt însă foarte ambiţioşi, îşi doresc să câştige, să nu uităm că în meciul trecut au marcat 70 de puncte şi asta este un semnal de alarmă pentru noi. Este foarte important să fim concentraţi pe ceea ce avem de făcut, să ne respectăm planul de joc şi atunci vor veni şi punctele. Suntem concentraţi, intrăm în joc ca să ne îndeplinim obiectivul, victorie cu punct bonus ofensiv.

Stelian Burcea căpitan Romania

Partida de rugby dintre România şi Belgia se dispută de la ora 13.00, iar accesul publicului este gratuit. Meciul va fi transmis la TV, pe Telekom Sport 2.

Close