Victorie la limită pentru handbalistele buzoience, în etapa a doua a Ligii Naționale

de Stiri Buzau Media

Etapa a doua a campionatului Ligii Naţionale Feminine – Liga Florilor 2018 2019 a adus o victorie la limită pentru fetele de la SCM Gloria Buzău, care le-au întâlnit pe adversarele de la Clubul Sportiv Municipal Roman. Partida, disputată în deplasare la Roman, s-a încheiat în favoarea handbalistelor antrenate de Dumitru Muşi, cu scorul de 19-18.  Handbalistele noastre au condus tot meciul, la pauză chiar cu trei goluri diferență: 9-6. A fost un duel între două echipe care se cunoşteau şi, în plus, între doi antrenori cu ambiţii mari, ambii parte a istoriei handbalistice a Romanului: Cornel Bădulescu (CSM Roman) și Dumitru Muşi (SCM Gloria Buzău).

Buzăul a mizat în special pe forţa ofensivă a coordonatoarei Dzyiana Ilyina, alături de care au mai evoluat excelent Mădălina Predoi, Ionela Goran şi Cristina Nan. A fost un duel de la distanţă al portarilor, Alina Iordache de la SCM Gloria Buzău scoţând multe mingi pe care scria „gol“. SCM Gloria Buzău, nou promovată în Liga Florilor, a venit după un meci acasă, pe care l-a pierdut cu un zdrobitor 14-24 în fața SCM Râmnicu Vâlcea.

În disputa de duminică de la Roman au marcat pentru Gloria Buzău: Ilyina – 5 goluri, Ilie – 5, M. Predoi – 2, D. Predoi – 2, Gedroit – 2, Ciuplea – 1, Goran – 1, Nan – 1. Lovituri de la 7 metri: 6 pentru CSM Roman și  5 pentru Gloria Buzău, 3 transformate (au ratat Goran și Ilyina). Eliminări de 2 minute: 1 pentru CSM Roman, 7 pentru Gloria Buzău.