Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

de Stiri Buzau Media

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 46.000 de lei.

În intervalele orare 09.00-12.00, respectiv 15.00-18.00 efectivele de ordine publică și poliție rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea indisciplinei pietonale.

În timpul acțiunii au fost au fost sancționați 20 de pietoni care nu respectau regulile de circulație.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 42 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 7 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 154 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 28 de ani, din Galați, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Costești.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(15), pentru defecțiuni tehnice ale vehiculului (8) şi pentru alte abateri în trafic(29).

Poliţiştii au reţinut alte 12 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar și depășirea neregulamentară.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit 3 dosare penale care au vizat conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Polițiștii recomandă:

Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populației să evite deplasările cu autovehiculele. Dacă totuși trebuie să porniți la drum, lăsați acasă persoanele care ar putea fi expuse unui risc mai mare în cazul unor evenimente nedorite (copii, bătrâni, femei însărcinate, persoane cu afecțiuni medicale). Asigurați-vă că aveți combustibil suficient, nu strică o pătură și câteva haine groase de rezervă.

Interesați-vă de starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, de restricțiile instituite și nu uitați că trebuie să respectați cu strictețe indicațiile agenților rutieri întâlniți în trafic. Aceștia acționează pentru siguranța dumneavoastră.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărați, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneți în interiorul autovehiculului, pentru a nu fi loviți de obiecte (crengi de copaci, porțiuni de tablă) purtate de vânt.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

 

Știri despre: