Angajații din spitale, din domeniul asistenței sociale, apărării, ordinii publice și securității naționale nu pot demisiona pe perioada stării de urgență

de Stiri Buzau Media

Angajații din spitale, din domeniul asistenței sociale, precum și din instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale nu pot demisiona pe perioada stării de urgență, prevede decretul de prelungire a stării de urgență semnat marți de președintele Klaus Iohannis. De asemenea, în cazul angajaților din aceste domenii care și-au depus deja demisiile, perioada de preaviz (de 30 de zile în cele mai multe ) se suspendă în acest moment și va continua să curgă după încetarea stării de urgență, mai prevede decretul.

„Art. 56. – Termenele de preaviz prevăzute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu încep să curgă iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de  socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale. Pe durata stării de urgență, pentru aceste categorii de personal, nu se aplică dispozițiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii.”

Reprezentanții Ministerului Sănătății au confirmat, pentru HotNews.ro, că Articolul 56 din decretul semnat astăzi de șeful statului aduce, practic, o suspendare a demisiilor din domeniile vizate, până la încetarea stării de urgență.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că a semnat decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență, instituită în 16 martie pentru a limita propagarea pandemiei de . „Este absolut evident că ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat”, a spus șeful statului, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

Știri despre: , ,