Ministrul Economiei: Cea mai mare probabilitate de infectare este în interiorul restaurantelor. Dacă toţi respectăm normele, cu 1 iulie vor fi deschise și acestea

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, apreciază că de la 1 iulie vor putea fi redeschise și restaurantelor, „dacă toţi respectăm normele”. Popescu a precizat că nu în prezent nu poate trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii şi ale medicilor.

Întrebat, luni, despre decizia PSD de a nu vota prelungirea stării de alertă dacă Guvernul nu va veni cu măsuri concrete pentru redeschiderea restaurantelor, Popescu a mai subliniat că are convingerea că absolut toţi cei care deţin restaurante în interiorul clădirilor sau în interiorul hotelurilor beneficiază în acest moment de terase.

„Este aceeaşi măsură de populism de care a dat dovadă Partidul Social Democrat. Eu sunt ministru al Economiei. Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie. Că o fac săptămâna viitoare din punct de vedere populistic sau mai stăm o săptămână şi o facem natural practic este acelaşi lucru. Dar nu trebuie să dăm peste cap ceea ce spun specialiştii şi, dacă ei recomandă, eu cred că ar trebui să-i ascultăm”, a comentat Popescu.

Şeful de la Economie a precizat că ţările europene au un avans de două săptămâni şi jumătate față de România, în privința gestionării epidemiei şi nu se poate face o comparaţie. „Părerea mea este că, dacă în acest moment Institutul Naţional de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Aţi văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească şi mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideţi să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniştiţi într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară”, a spus Virgil Popescu, conform Agerpres.

Sursa Foto: InquamPhotos/Octav Ganea (Virgil Popescu)

Sursa: G4Media.ro
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

BuzăuMedia utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru. Apăsând "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie. DA, ACCEPT Mai mult