Proiectul educațional „Împreună” a fost la Bisoca

de Stiri Buzau Media

 

PROIECTUL  EDUCAȚIONAL “ÎMPREUNĂ” – ediția a III-a

Pentru că înainte ca arta țărănească să devină artă, era un fel de a fi…”

„HAI LA DRUM, MICULE PIETON!”/ La început de an școlar, pentru elevii din ciclul primar din cadrul Școlii Gimnaziale Bisoca a sunat clopoțelul pentru ora de siguranță rutieră.

Educația este esențială pentru a construi generații de adulți cu simț al răspunderii și cu respect față de cei din jurul lor.

Şi pentru că ceea ce este bun și durabil nu se poate întemeia cu superficialitate și indiferență, poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară şi-au propus să le arate elevilor din ciclul primar al Școlii Gimnaziale Bisoca importanța cunoașterii și informării privind siguranța rutieră, dar și a valorilor și tradițiilor ce definesc neamul românesc, prin organizarea a două ateliere tematice.

În cadrul atelierului axat pe siguranța rutieră, elevii au fost instruiţi cu privire la  principalele reguli de circulație, cum să identifice riscurile din vecinătatea traficului rutier și semnificația indicatoarelor rutiere.

Toate aceste activităţi au scopul de a dezvolta un comportament responsabil prin joc si de a dezvolta abilitățile personale prin care elevul să poată identifica și reacționa la o situație cu risc victimal.

Și pentru a le oferi elevilor o activitate care să îi sprijine în completarea unor seturi de valori, să îi facă dornici să cunoască şi să se dezvolte în permanenţă, poliţiştii le-au făcut cunoştinţă  cu Aurelia Cășaru, cea care a inaugurat în satul natal primul hub țărănesc comunitar, Zestrea Bisoceană, alături de care au plecat într-o excursie de poveste în lumea satului românesc de altădată, la Muzeul Zestrea Bisoceană.

Desfășurarea activității în cadrul atelierului de tradiții s-a realizat sub atenta supraveghere și coordonare a doamnei Aurelia Cășaru, care a pus la dispoziție toate materialele necesare.

La final, cei 35 de participanţi au concluzionat că trebuie să se bucure în fiecare zi de moștenirea lăsată, să fie informați pentru a putea duce mai departe cu dragoste elementele de patrimoniu ce au atât de multă încărcătură, istorie și poveste.

Știri despre: