Sala multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi din Buzău, gata în toamnă

de Stiri Buzau Media

O importantă investiție care se derulează în municipiul Buzău va fi finalizată în toamna acestui an. Este vorba despre Sala multifuncţională pentru persoanele cu dizabilităţi, care se află în construcție în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care, ieri, a vizitat șantierul.

La finalul lucrărilor, Sala multifuncţională, cu o capacitate de 135 de locuri, va putea găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale. Obiectivul va fi unic în ţară prin dotările de care va beneficia şi va deservi Buzăul, dar şi judeţele limitrofe. Lucrările sunt executate de o firmă din Buzău iar întreaga investiție este de aproximativ 13 milioane de lei.

Primii paşi în realizarea acestei investiții s-au făcut în urmă cu peste trei ani, când, printr-o hotărâre adoptată în Consiliul Judeţean Buzău, o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi, aflată în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere, a trecut în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Unitatea şcolară în curtea căruia a fost demarată construcţia a fost înfiinţat în 1936, fiind în prezent una din cele mai importante instituţii de învăţământ special pentru deficienţi de vedere din zona de sud a ţării.

În prezent, cursurile liceului buzoian sunt frecventate de peste 150 de elevi integraţi în toate ciclurile de învăţământ preuniversitar, aceştia urmând să se numere printre principalii beneficiari ai noii săli de sport, adaptate pentru nevoile lor.