278 sancţiuni contravenţionale aplicate participanților la trafic și 28 de permise de conducere reținute, în doar 24 de ore

Pentru neregulile în trafic s-au aplicat amenzi în cuantum de 50.655 lei.

84 dintre sancţiuni s-au aplicat pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 31 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 11 pentru conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 24 pentru opriri sau staţionări neregulamentare, dar și pentru alte abateri constatate în trafic.
Împotriva a șase dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 170 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar care au acţionat pe DN 2 E85 în afara localității Racovițeni, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr de 25 de ani din județul Vrancea.

Poliţiştii au reţinut permisele a 15 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar 48 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.

Alte șapte permise de conducere au fost reţinute şoferilor care au efectuat depăşiri neregulamentare (unu), nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului (patru) sau nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor (două).

amenzipoitiatrafic
Comments (0)
Add Comment