4 tone de legume ridicate de polițiști în urma unor acțiuni ce i-au vizat pe comercianții din piețe

de Stiri Buzau Media
piata-fructe-2

piata-fructe-2Vineri dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice i-au luat la verificat pe agenții economici din piețe. La primele ore ale dimineții, oamenii legii au verificat 15 persoane fizice şi agenţi economici identificaţi în zona unei pieţe agroalimentare în timp ce vindeau diverse cantităţi de legume şi fructe.

 În cadrul controalelor, polițiștii au urmărit depistarea persoanelor care achiziţionează produse agricole în vederea comercializării în pieţe sau magazine specializate, verificarea existenţei atestatului de producător precum şi verificarea legalităţii transporturilor produselor achiziţionate de la producătorii agricoli.

 În urma neregulilor constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale la legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi la legea pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, sancțiunile fiind  în valoare de 20.000 lei.

 Totodată, s-a dispus măsura complementară a confiscării cantităţii de aproximativ 4.000 kilograme legume, întreaga cantitate fiind predată spre valorificare unor unităţi specializate.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns