Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier / Polițiștii au reținut 67 de permise de conducere și au întocmit 6 dosare penale

de Stiri Buzau Media

În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au constatat şi sancţionat 651 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

449 dintre cei care au fost depistaţi în timp ce nu se conformau normelor rutiere au fost conducători auto, 17 bicicliști, 11 căruţaşi şi 78 de pietoni.

Una dintre acţiunile desfăşurate de poliţişti a vizat prevenirea accidentelor ce se pot produce din cauza vitezei.

Au fost aplicate 290 de sancţiuni şoferilor care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, împotriva a 46 dintre aceștia fiind luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru 90 de zile, după ce și-au condus autoturismele cu viteze ce au depășit vitezele maxime admise pe sectoarele de drum tranzitate.

Cea mai mare viteză pe drumurile din Buzău – 190km/h -, a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 41 de ani din Vrancea, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alţi 21 de şoferi au fost „lăsaţi” fără permise pentru că nu au respectat regulile privind prioritatea (cinci), depăşirea (șapte), nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului (patru) sau au condus autovehicule sub influența băuturilor alcoolice (cinci).

Chiar dacă săptămâna cu activități coordonate la nivel european pentru prevenirea implicării în accidente rutiere a autovehiculelor de transport mărfuri sau persoane s-a încheiat, acțiunile polițiștilor buzoieni pe această linie continuă, așa că în weekend doi șoferi care au efectuat curse de transport marfă, unul de 48 de ani din Cernătești și celălalt de 52 de ani din Nehoiu, au fost sancționați pentru nereguli privind funcționarea aparatului tahograf.

Totodată, polițiștii au întocmit și 6 dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (unul), pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat (două) și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (trei).

Știri despre: , ,