Amenzi de peste 20 de milioane de lei date de polițiști și jandarmi în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurii de restricționare a circulației

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.935  de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.012.571 de lei, a transmis duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 310 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Amenzile aplicate în ultimele 24 de ore se adaugă celor peste 130.000 date până ieri de la începutul epidemiei de coronavirus în România, în valoare totală de peste 170 de milioane de lei.

”În ultimele 24 de ore (până sâmbătă la prânz – n. red.) au fost verificate aproape 15.000 de persoane. De asemenea, s-a asigurat paza spitalelor acolo unde este cazul, precum şi a locaţiilor de carantină instituţionalizată. S-a acţionat pentru verificarea persoanelor care sunt autoizolate şi în carantină, vorbim aici de o medie de peste 90.000 de persoane verificate zilnic. De asemenea, verificarea respectării restricţiilor de circulaţie a reprezentat o activitate importantă pentru noi în această perioadă. De la începutul epidemiei au fost întocmite 400 de dosare penale, dintre care cele mai multe pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, au fost aplicate peste 130.00 de sancţiuni, în valoare totală de peste 170 de milioane de lei”, a anunțat sâmbătă la prânz secretarul de stat Bogdan Despescu, într-o declaraţie de presă de la sediul MAI.

Sursa: G4Media.ro

amenzicoronavirusordonanta militarapolitie