Amenzi de peste o jumătate de milion lei într-o zi pentru nerespectarea ordonanțelor militare

de Stiri Buzau Media

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și militarii continuă să desfășoare acțiuni de verificare a persoanelor aflate izolare și carantină.

Zilnic, 34 de jandarmi se află în dispozitivele de ordine publică instituite la centrele de carantină de pe raza județului. Aceștia au executat misiuni pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor ordonanțelor militare atât independent, cât și în cooperare cu celelalte structuri, fiind aplicate de către jandarmi un număr de 8 amenzi, în valoare totală de 16.500 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în contextul instituirii stării de urgență la nivel național.

De asemenea, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1.463 de persoane și nu au fost constatate abateri, însă au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de peste 588.000 de lei, anunță Prefectura Buzău.

100 de amenzi au fost  aplicate pe raza de competenţă a Poliţiei Municipiului Buzău, iar alte 50 au fost aplicate pe zona Rm. Sărat şi 30 în zona Pogoanele.