ANRSC vrea la Buzău un preț și mai mic pentru gigacalorie. Cu cât ar urma să se reducă tariful actual

de Stiri Buzau Media

ram-bzLa Buzău, preţul real al gigacaloriei ar putea fi stabilit în jurul valorii de 450 de lei, cu TVA inclus. Asta înseamnă o reducere cu aproape 50 de lei față de tariful actual. Această variantă ar putea fi acceptată de ANRSC în urma rundelor purtate de reprezentanții RAM Buzău cu conducerea acestei entități. Însă, Regia Autonomă Municipală va trebui să caute surse noi de finanțare și să reducă din cheltuieli. Cel mai probabil se va tăia de la capitolul reparații și au fost identificate noi activități pe care regia le poate desfășura. Este vorba despre exploatarea unor instalații ale Ecogen, dar a fost luată în calcul și încheierea unor contracte de service cu agenți economici. O reducere de personal pentru a se face economii nu se poate pune în discuţie deoarece, conform afirmaţiei managerului RAM, Constantin Tacea, finanțarea la acest capitol se află la limita minimă.

După negocierile cu reprezentanții ANRSC, prețul gigacaloriei pentru populație ar putea fi chiar mai mic decât în prezent.

La începutul acestui an, RAM Buzău a trimis la ANRSC o solicitare de majorare a tarifelor, potrivit căreia, pentru populație, prețul gigacaloriei ar fi urmat să fie cu 67 lei mai mare decât acum. Imediat, autoritățile locale au anunțat că indiferent de prețul gigacaloriei, municipalitatea va subvenționa costurile încălzirii astfel încât preţul pentru o gigacalorie să rămână la 185 de lei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns