ATENȚIONAREA POLIȚIȘTILOR : ALEGEŢI VIAŢA! DRUM BUN!

de Stiri Buzau Media

politie-rutiera-1Pentru o deplasare în siguranță, polițiștii atrag atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere.

Având în vedere condiţiile meteo, pe majoritatea tronsoanelor de drum din ţară, înainte de a pleca, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţi cu viteză redusă, păstraţi distanţa de siguranţă în mers şi nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Nu porniţi la drum dacă nu v-aţi echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Dacă urmează să parcurgeţi distanţe mai mari, planificaţi-vă din timp călătoria şi interesaţi-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Este indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele! Căutaţi popasurile special amenajate în acest sens.

Nu luaţi în maşină persoane necunoscute, mai ales pe timpul nopţii! Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul.

Dacă urmează să vă deplasaţi cu maşina la o manifestare publică, aveţi grijă unde parcaţi. Alegeţi locurile special amenajate sau zonele bine luminate şi aflate la vedere.

Indiferent de perioada pentru care părăsiţi autovehiculul, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului şi nu uitaţi să conectaţi sistemul de alarmă.

Pe perioada cât participaţi la diverse evenimente, nu lăsaţi autoturismul încărcat cu bagaje sau cu obiecte ce ar putea tenta, expuse la vedere (telefoane, genţi, borsete, GPS, aparate foto).

Dacă vă deplasaţi în zone cu aflux mare de persoane, păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi.

Nu discutaţi cu cei apropiaţi în prezenţa unor persoane necunoscute despre banii pe care îi aveţi la dumneavoastră. Puteţi rămâne fără ei!

Evitaţi pe cât posibil compania unor persoane aflate sub influenţa alcoolului. Dacă nu este cu putinţă, evitaţi orice confruntare verbală cu aceştia, nu-i jigniţi şi nu-i încurajaţi. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea sau escaladarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns