Au fost actualizate scenariile de desfășurare a cursurilor în mai multe unități de învățământ din județul Buzău

de Stiri Buzau Media
În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, desfășurată astăzi, 28 octombrie 2020, în sistem audioconferință, au fost actualizate scenariile de desfășurare a cursurilor în mai multe unități de învățământ din județul Buzău, în contextul apariției cazurilor de infectări cu noul Coronavirus, în rândul elevilor și cadrelor didactice:
– se suspendă desfășurarea cursurilor ,,față în față” la Liceul cu Program Sportiv ,,Iolanda Balaș Soter”, din municipiul Buzău până la data de 08.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
– se suspendă desfășurarea cursurilor ,,față în față” la Școala Gimnazială ,,Episcop Dionisie Romano”, din municipiul Buzău până la data de 10.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
– se suspendă desfășurarea cursurilor ,,față în față” la Liceul Tehnologic ,,I.A. Rădulescu Pogoneanu” din orașul Pogoanele, județul Buzău până la data de 08.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
– se suspendă desfășurarea cursurilor ,,față în față” la GPP nr. 1, din municipiul Buzău până la data de 08.11.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
? De asemenea, a fost adoptată hotărârea privind reluarea cursurilor, la unele unități de învățământ din județul Buzău:
– reluarea desfășurării cursurilor, ,,față în față”, la Liceul Tehnologic Pătârlagele, Școala cu clasele I-IV Sibiciu de Sus, Școala Gimnazială Muscel, Școala Gimnazială Mărunțișu, GPP Pătârlagele, GPN Crâng, GPN Valea Lupului, GPN Muscel, GPN Mărunțișu, începând cu data de 29.10.2020, potrivit prevederilor Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 58/26.10.2020.
– reluarea desfășurării cursurilor ,,față în față” la Școala Gimnazială Amaru, începând cu data de 28.10.2020, potrivit prevederilor Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 58/26.10.2020.
– reluarea desfășurării cursurilor, ,,față în față”, la Școala Gimnazială Lopătari, începând cu data de 28.10.2020, potrivit prevederilor Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 63/28.10.2020.
– reluarea desfășurării cursurilor, ,,față în față”, la Liceul Tehnologic Lopătari, începând cu data de 30.10.2020, potrivit prevederilor Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 63/28.10.2020.
? Direcția de Sănătate Publică a calculat rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile, pe fiecare unitate administrativ- teritorială a județului Buzău. Astfel s-a constatat că la nivelul localităților Chiojdu și Bălăceanu incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, fiind de 1,55/1000 locuitori la Chiojdu și 1,93/1000 locuitori la Bălăceanu. Prin urmare, au fost dispuse următoarele măsuri, care se vor aplica începând cu data de 29.10.2020:
– organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
– interzicerea organizării şi desfăşurării spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurării în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;
– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depășii 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00.
– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depășii 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 23:00;
– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depășii 30% din capacitatea maximă a spațiului;
– măsurile stabilite vor fi aplicate pentru o perioadă de 14 zile de la data adoptării prezentei hotărâri, cu evaluare la finalul acestei perioade.
? De asemenea, începând cu data de 29.10.2020 se aprobă trecerea de la scenariul 2 la scenariul 1 de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021, în următoarele unități administrativ teritoriale:
– Comuna Lopătari: Liceul Tehnologic comuna Lopătari, Grădinița cu Program Normal comuna Lopătari, Școala Gimnazială sat Luncile, , Școala Primară sat Luncile, , Școala Gimnazială sat Plaiul Nucului, Școala Primară sat Ploștina, Școala Primară sat Terca;
– Comuna Blăjani: Școala Gimnazială comuna Blăjani, Grădinița cu Program Normal sat Sorești, Școala Primară sat Sorești.
? Începând cu data de 29.10.2020 se aprobă trecerea de la scenariul 1 la scenariul 2 de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021, în următoarele unități administrativ teritoriale:
– Comuna Odăile: Școala Gimnazială Odăile;
– Comuna Chiojdu: Școala Gimnazială ,,Constantin Giurăscu” comuna Chiojdu, Grădinița cu Program Normal sat Bâsca Chiojdului, Școala Gimnazială sat Bâsca Chiojdului, Școala Primară sat Cătiașu, Grădinița cu Program Normal Chiojdu, Grădinița cu Program Normal sat Lera;
– Comuna Unguriu: Școala Gimnazială” Ing. Oprișan Iarca” comuna Unguriu, Grădinița cu Program Normal comuna Unguriu;
– Comuna Săhăteni: Școala Gimnazială ,,Gheorghe Hariton” comuna Săhăteni, Grădinița cu Program Normal comuna Săhăteni, Grădinița cu Program Normal sat Vintileanca, Școala Gimnazială sat Vintileanca;
– Comuna Țintești: Școala Gimnazială sat Maxenu, Gradinița cu Program Normal sat Maxenu, Gradinița cu Program Normal sat Pogonele, Școala Gimnazială sat Pogonele, Școala Primară comuna Țintești;
– Comuna Valea Râmnicului: Școala Gimnazială comuna Valea Râmnicului, Gradinița cu Program Normal sat Oreavu, Școala Gimnazială sat Oreavu, Grădinița cu Program Prelungit comuna Valea Râmnicului.
Scenariul de funcţionare al celorlalte unităţi de învățământ în anul școlar 2020-2021 este cel prevăzut prin Hotarârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău nr. 58/26.10.2020.
Instituția Prefectului Județul Buzău
Știri despre: