Autoritățile buzoiene vor deschide centre volante de vaccinare, la Buzău și Rm. Sărat

Autoritățile vor să intensifice ritmul de imunizare anti Covid în condițiile în care, în ultima săptămână, pe fondul sărbătorilor și a minivacanței de 1 mai, s-a constatat o scădere drastică a numărului de persoane dornice să se vaccineze. Media zilnică a prezentărilor la centrele de vaccinare a scăzut la aproape jumătate.

Pentru ca imunizarea la nivelul județului să ajungă la 150.000 de persoane vaccinate până în vară, pe lângă centrele fixe, echipele mobile și medicii de familie, în perioada următoare vor fi amenajate și două centre volante, unul în municipiul Buzău și celălalt la Râmnicu Sărat. Ambele centre volante ar urma să fie amenajate în imediata apropiere a piețelor central, adică cele mai agglomerate locuri sin cele două orașe.

Autoritățile sanitare fac demersuri pentru ca cele două puncte volante, din Buzău și din Râmnicu Sărat, să devină funcționale chiar din acest weekend. Un alt proiect în lucru este cel al înființării unui centru drive-thru în parcarea unui centru comercial din municipiul Buzău.

Numărul persoanelor vaccinate în județul Buzău împotriva coronaviruslui a depășit pragul de 90.000. Dintre acestea, peste 33.000 sunt persoane care au primit deja a doua doză de ser anti-COVID. Totuși, În prima zi a acestei săptămâni, 770 de persoane au trecut pe la centrele de imunizare amenajate în județul Buzău.

centru vaccinarecovid-19vaccin